Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KRISTENDOM & ISLAM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kristendom-&-Islam-Johan-Galtung

KRISTENDOM & ISLAM (5 af 7)


Sandheder udelukker ikke hinanden. Blanding er ikke synd. Se ikke de to religioner som fundamentalisterne gør det, som hinandens modsætning.

KRISTENDOM & ISLAM (5 af 7)

En tidsalder med aktiv fred

 

Kristendom-&-Islam-06-Johan-Galtung

 

På 900 års dagen for pavens kald til korstog mod muslimer, opfordres kristne, muslimer og alle andre til at gå længere end bare tolerance. Der er nødvendigt at åbne hjerter og sjæle for hinanden. I stedet for at føle fare når nogen er anderledes, skal man i stedet fyldes med glæde på grund af muligheden for at lære, for at berige og blive beriget, for at leve i fred og skabe fred. Som alt andet er de to største religioner i verden også underlagt udviklingens lov. I budskabet om kærlighed kan man finde nye veje, handlemåder og ordvalg. I friheden til at fortolke sin egen religion kan respekten for andre religioner udvikles. Lad de næsten 900 år og alle årene som kommer efter blive en tidsalder med aktiv fred indbygget i hjerter og sjæle og omsat i handlinger.

Det hører med til billedet, at bortset fra et historikermøde i Clermont var dialogen i Biel den eneste konference om dette tema i Europa, mens der var mange lignende møder i muslimske lande. Det hører også med til billedet, at medierne var totalt uinteresseret, og at med de syv konkrete punkter − navnlig det femte − kunne 11. september 2001 måske være undgået.

Artikel-Kristendom-&-Islam-Johan-Galtung
Download-fil: KRISTENDOM & ISLAM - Johan Galtung


Artikel-Kristendom-&-Islam-Johan-Galtung
Læsefil med vendbare sider: KRISTENDOM & ISLAM