Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KRISTENDOM & ISLAM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kristendom-&-Islam-Johan-Galtung

KRISTENDOM & ISLAM (3 af 7)


Sandheder udelukker ikke hinanden. Blanding er ikke synd. Se ikke de to religioner som fundamentalisterne gør det, som hinandens modsætning.

KRISTENDOM & ISLAM (3 af 7)

900 år senere

 

Kristendom-&-Islam-04-Johan-Galtung

 

Den positive overskridelse?

Konfliktarbejder: Vi har altså at gøre med to temmelig ens religioner. De hårde – ekstremisterne – ønsker begge at sidde på territoriet alene. De blide ser ud til at kunne acceptere den anden lære, side om side, med en kirke her og en moské dér – måske endog dialog. Men der findes en klar negativ overskridelse: Et hverken-eller − kendt som sekularisme eller andre religioner − som uden tvivl er inspireret af religionskrigenes grusomhed. Men hvor ligger den positive overskridelse?

Mødet 900 år efter

900 år efter kirkemødet i Clermont − 26.-27. november 1995 − inviterede Det Schweiziske Udviklingsinstitut og TRANSCEND til en dialog i Biel i Schweiz med kristne og islamiske ledere: Ayatolla og professor Muhammed Taghi Jafari fra Teheran, sheik Ahmad Kuftarou, stormufti af Syrien fra Damaskus, Nuntius og ærkebiskop K.J. Rauber fra Bern og metropolit Damaskinos, biskop i den ortodokse kirke, fra Genève. Forfatteren, fredsforsker og direktør i TRANSCEND, var ordstyrer.

Pave Johannes Paulus II velsignede symposiet og sendte dette budskab gennem sin kardinal, udenrigsminister Angelo Sodano:

 

"Det er vigtigt at reflektere over disse begivenheder, så man kan lære af dem i dag. Hans Hellighed minder om erklæringen fra Det andet vatikankonsil om at anstrenge sig til det yderste for at opnå en gensidig forståelse, så kristne og muslimer sammen kan bevare og fremme freden, friheden og den sociale retfærdighed og de moralske værdier til alles bedste."

Artikel-Kristendom-&-Islam-Johan-Galtung
Download-fil: KRISTENDOM & ISLAM - Johan Galtung


Artikel-Kristendom-&-Islam-Johan-Galtung
Læsefil med vendbare sider: KRISTENDOM & ISLAM