Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

NOSTRADAMUS - OG NY TIDSALDER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Nostradamus-og-ny-tidsalder-Ove-von-Spaeth

NOSTRADAMUS - OG NY TIDSALDER (8 af 11)


Renæssancens legendariske profetiforfatter Michel de Notredame blev det meste af sit liv og frem til i dag vidt berømt og stærkt omdiskuteret.

NOSTRADAMUS - OG NY TIDSALDER (8 af 11)

Dækningsløse checks

 

I millenium-panikken ses velkendte elementer. I 1499 udgav astronomen Johannes Stoffler i Tübingen en almanak med planetpositioner for de følgende 33 år. Han skrev en note ved år 1524 om, at her ville de fleste planeter samles i en klump (konjunktion) i Fiskenes tegn, og man kunne forvente voldsomme skybrud med katastrofale oversvømmelser på verdensplan.

Alene i de første 25 år efter 1499 kendes ikke mindre end 133 bøger og flyveblade på mange sprog, lige fra polsk til portugisisk: De handler om de rædsler, alle skulle gennemleve i den anledning. Folk solgte hus og jord, flygtede op i bjergene, nogle forsøgte endda at bygge en Noahs ark. Men 1524 blev det mest tørre år i lange tider.

Op gennem tiderne, når der ventedes særlige astronomiske fænomener, kunne lignende reaktioner forekomme, skønt ikke i nævnte omfang. Men så sent som i 1910, da Halleys komet ankom, var der heller ingen grænser for udstedelsen af katastrofevarsler, og kvaksalvere benyttede lejligheden til at sælge kometpiller ”mod kometens skadelige virkninger”.

Sidste gang en større ansamling med næsten alle planeterne på en gang i en klump, nu ved en solformørkelse i Vandbærerens tegn, i kæmpe konjunktionen i februar 1962, var der stadig ingen grænser for de dårlige varsler. Vatikanets radiostation KNX måtte berolige i februar 1962. Også Time Magazine publicerede − i januar og februar − 2 artikler om panikken. I Indien måtte præsident Nehru berolige. I Sikhim blev kongens bryllup udskudt 1 år. Skræmte mennesker i USA købte lagre af konserves og hytter i bjergene for at overleve katastrofen. Plattenslagere iblandt dem betalte med dækningsløse checks og mente, at når katastrofen slog igennem, var bankerne næppe i stand til at foretage inkasso-opkrævning hos udstederne.

 

Ikon-Nostradamus-og-ny-tidsalder-16-Ove-von-Spaeth

En ophobning af planeter i Fiskenes tegn i 1524
gav anledning til forudsigelser om voldsomme skybrud
med katastrofale oversvømmelser på verdensplan.
Men 1524 blev det mest tørre år i lange tider.
(Pennetegning i et spansk manuskript fra samtiden).

 

Computersvigt ved Jesu genkomst?

Ligeledes i årene op til tidsalderskiftet ved 2000 ses talrige religiøse sekter i gang med at forberedte sig på verdens undergang. Men hvis der ved årtusindskiftet skulle være tale om Jesu genkomst, hvad ikke så få talte om, så glemte man, at Jesus er født mindst 4 år før vor tidsregning, når han er født på kong Herodes tid, idet denne konge døde i påsken år 4 f.Kr. Ved denne konsekvens skulle Jesu genkomst altså have været i gang allerede fra før 1996, mens ”medierne havde kigget den anden vej”?

Det er hændt, at sektforstandere og kultledere har fyldt deres tilhængere med angst for det nye, der skal komme. Hos nogle ville ufoer hente de udvalgte, i visse tilfælde ”vil kun ikke-rygere kunne tåle at få adgang”, etc., etc. Andre gik i gang med hamstringer. Atter andre udråbte vejrets opførsel som bekræftelse på de varslede forestående ulykker.

På Internettet findes utallige websider om millenium-rædsler. Psykologer talte om forøget tilstrømning af patienter med ”millenium-mani”, tidsalderstress. Og en frygt for samfundets vitale computeres svigt ved deres indbyggede år-2000-problem (basisprogram med for få cifre), der måske udløste miljøkatastrofer og måske ukontrollerede russiske atommissiler. Der udsendtes videobånd, der demonstrerer, hvordan man ruster sig til det store årtusindkaos.

Artikel-Nostradamus-og-ny-tidsalder-Ove-von-Spaeth
Download-fil: NOSTRADAMUS - OG NY TIDSALDER - Ove von Spaeth


Artikel-Nostradamus-og-ny-tidsalder-Ove-von-Spaeth
Læsefil med vendbare sider: NOSTRADAMUS - OG NY TIDSALDER