Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BEVIDSTHEDSRUMMET IMELLEM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Bevidsthedsrummet-imellem

BEVIDSTHEDSRUMMET IMELLEM (1 af 13)


Nogle gange kan man få så travlt med at fokusere på alt det, der sker i den ydre verden, at man glemmer menneskets kilde til væren, styrke og potentialer.

BEVIDSTHEDSRUMMET IMELLEM (1 af 13)

Bevidsthedsrummet

I M E L L E M

 

Af Allison First

  

Bevidsthedsrummet-IMELLEM-Allison-First

Du kan frit downloade "BEVIDSTHEDSRUMMET IMELLEM" af Allison First. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på denne girokonto… Danske Bank - Reg. 1551 - nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

BEVIDSTHEDSRUMMET

I M E L L E M

 

Bevidsthedsrummet-imellem-01

Ganesh

 

Ganesh

Som mange ved, er Ganesh en populær guddom i hinduismen. Ganesh har hoved som en elefant og krop som et menneske. Ganesh er ”den, der rydder forhindringer af vejen”. Når Ganesh er afbilledet med elefanthoved, symboliserer det stor styrke, som fjerner enhver barriere. I den hinduistiske gudekreds er Ganesh en højt elsket skikkelse, og man siger, at guddommen er herre over alle skabninger. Hans far og mor − Shiva og Parvati − repræsenterer dog stadig skaberen, og de er centrum for al væren.

Væddeløbet

Engang opfordrede Ganesh sin bror til et kapløb rundt om Jorden, og den, der først kunne komme rundt om Jorden tre gange, ville vinde en præmie. Men inden Ganesh kastede sig ud i kapløbet, overvejede han sine muligheder. Han vidste, at hans ydmyge befordringsmiddel – musen/rotten[1] − ikke kunne konkurrere med broderens befordringsmiddel, som var påfuglen. Billedet th. viser Karthik, der er bror til Ganesh.

Bevidsthedsrummet-imellem-02Iflg. alle ydre iagttagelser var det mest sandsynlige, at hans bror ville vinde løbet. Ganesh vandt alligevel løbet, men ikke på den forventede måde. I modsætning til sin bror, besluttede Ganesh, at han ikke ville løbe omkring Jordens ydre overflade. I stedet huske han på, at hans far og mor var kilden til og center for al eksistens. Derfor gik Ganesh blot tre gange rundt om sine forældre. Ved at cirkulere omkring kilden og centret for al eksistens, kredsede Ganesh omkring verdens indre virkelighed, i stedet for verdens ydre manifestation. Og på den måde vandt Ganesh kapløbet.

Ganeshs erkendelse af alle skabningers kilde og center er det, der gør ham til ”den, der rydder forhindringer af vejen”. Der er ikke tale om en ydre styrkepræstation, for det drejer sig om hans indre erkendelse, og det er det, der gør ham til overhoved for alle skabninger. Legenden om Ganesh og hans kapløb er en allegori om den indre rejse, for det er den rejse, der er vigtigst. Det er de indre erkendelser, der fører mennesket derhen, hvor det skal hen, og de fører alle til det, der er behov for. Det er den indre virkelighed, der kan fjerne enhver forhindring. Og det er interessant at bemærke, at Ganeshs befordringsmiddel i kapløbet var sin ven, var den ydmyge mus, mens hans bror red på en påfugl. Symbolikken er indlysende. Ydmyghed er et centralt element i Ganeshs grænseløse styrke.

 

 

 

_________________________________

[1] Rotten/musen har den egenskab, at den kan gnave sig igennem næsten alt, og derfor symboliserer den også Ganeshs evne til at overvinde enhver forhindring. Ganesha repræsenterer også enheden mellem den lille mus og den store elefant. Det er symbolet på enheden mellem mikrokosmos og makrokosmos

_________________________________

Artikel-Bevidsthedsrummet-IMELLEM-Allison-First
Download-fil: BEVIDSTHEDSRUMMET IMELLEM - Allison First


Artikel-Bevidsthedsrummet-IMELLEM-Allison-First
Læsefil med vendbare sider: BEVIDSTHEDSRUMMET IMELLEM