Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PRAKTISK ÅNDSVIDENSKAB
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Praktisk-åndsvidenskab

PRAKTISK ÅNDSVIDENSKAB (5 af 13)


Praktisk åndsvidenskab handler bl.a. om motiv, tillid, prøver, forædling, forvandling, styrke, stolthed, belønning, meditation, altruisme, solidaritet mm.

PRAKTISK ÅNDSVIDENSKAB (5 af 13)

Forædling

 

Praktisk-åndsvidenskab-05-Blavatsky

 

Akkumuleret energi kan ikke nedbrydes. Energien skal overføres til andre former, eller kanaliseres til andre formål. Det er heller ikke muligt at holde energien i en inaktiv tilstand og bare fortsætte med sit liv. Det er formålsløst at forsøge at undertrykke en lidenskab, man ikke behersker. Energiophobningen vokser, og hvis den ikke kanaliseres til andre formål, vil den vokse, indtil den bliver stærkere end både viljen og fornuften. For at beherske energien, skal den ledes til et andet og højere formål. Binding til et begær kan derfor omformes til kærlighed til noget ophøjet. En last kan forvandles til en dyd ved at ændre dens mål. Lidenskab er en blind og instinktiv energi. Den strømmer altid i den retning, man selv leder den. Fornuften er en bedre vejleder end instinktet. Ophobet vrede finder altid en eller anden genstand, som den kan lade sit raseri gå ud over. Hvis energien ikke afledes, vil den skabe en eksplosion, som virker nedbrydende på det menneske, der har ophobet den. Det samme gælder i øvrigt kærlighed.

Efter en storm bliver der vindstille. Fortidens vismænd har sagt, at naturen ikke accepterer et tomrum. Man kan ikke nedbryde eller fjerne en lidenskab. Åndsvidenskaben oplyser, at hvis man fortrænger den, vil en anden elementals indflydelse overtage dens plads. Man skal derfor ikke forsøge at ødelægge det negative uden at erstatte det – men man skal erstatte det negative med noget positivt. Dårlige vaner skal erstattes med gode vaner ­– uvidenhed med indsigt. Og diamanter skabes som bekendt under stort pres.

Artikel-Praktisk-åndsvidenskab
Download-fil: PRAKTISK ÅNDSVIDENSKAB - H.P. Blavatsky


Artikel-Praktisk-åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: PRAKTISK ÅNDSVIDENSKAB