Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PROJICERING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Projicering-begær-upersonlighed-selverkendelse

PROJICERING (2 af 3)


I sindet er der en mekanisme, der kaldes projicering. Den minder meget om det, der sker, når et menneske oplever et begær efter et andet menneske eller at eje en eller anden fysisk ting.

PROJICERING (2 af 3)

Tankeformer

 

Projicering-03-Esoterisk-belyst-Laurence-Bendit

 

Sindet er også i stand til at projicere, uden at ydre objekter er involveret. Et menneske, som konstant tænker på en bestemt person eller situation, udvikler i sin psyke en tendens til at gentage tankebilledet om og om igen. Det skaber en mental vane, som kan blive automatisk, og som personen gradvis mister kontrollen over. Der er derfor risiko for, at den bliver en mere eller mindre selvstændig tankeform i menneskets sind, og for en clairvoyant kan tankeformen næsten iagttages som et selvstændigt væsen. Tankeformen er skabt af tankekraften, der på sanskrit hedder kriyashakti − sindets skabende energi. Ordet anvendes normalt om tankesindets funktion på mentalplanet, men kan også betyde noget i retning af det, parapsykologerne mener med psykokinese – det vil sige sindets magt over stoffet.

Disse tankeformer kan have en hvilken som helst karakter − fra det mest ophøjede til det mest fornedrede. Af frygt for sin instinktive natur og dens lidenskaber kan personen forme sine egne djævle i tanken og frygter derfor at være besat af fremmede væsener. Men det kan også have dannet sig et billede af en mester, en frelser, en gudeskikkelse eller en anden forestilling om et højt åndeligt væsen.

 

Projicering-04-Esoterisk-belyst-Laurence-Bendit

 

Naturligvis har tankeformen nogle af de egenskaber, som tænkeren selv har lagt i den, og det kan ikke afvises, at den også kan tiltrække sig nogle af den kollektive bevidstheds ”former” eller kræfter, der har samme ”bølgelængde” som den selv. Derfor får personen indtryk af, at der er tale om selvstændige og uafhængige væsener af en eller anden art. Men i virkeligheden er de en del af personen. Ofte − ja oven i købet i de fleste tilfælde − opfatter personen ikke sig selv som skaberen af sine egne indre guder eller djævle, og derfor udgør tilfældet et alvorligt problem for psykiateren – for ikke at tale om personens familie og venner.

Artikel-Projicering-begær-upersonlighed-selverkendelse
Download-fil: PROJICERING - Laurence J. Bendit


Artikel-Projicering-begær-upersonlighed-selverkendelse
Læsefil med vendbare sider: PROJICERING