Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Andet-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (4 af 15)


Andet år - Instruktion 5 - 21. august–20. oktober - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (4 af 15)

Beslutning

 

Beslutning kan betragtes som et essentielt aspekt af viljen − eller mere præcist af viljens kraft og derved af viljeshandlingen. Der er to forskellige holdninger i forbindelse med beslutninger. For det første træffer et stort antal mennesker endog meget vigtige beslutninger uden omhygge­lige overvejelser som f.eks. valget af ægtefælle eller af et job. Ofte bliver valget alene styret af ubevidste motiver. For det andet findes der en hold­ning hos mennesker, der erkender, at enhver beslutning og ethvert valg indebærer en mulighed for at begå fejl og endog at skade andre. Dette ansvar skaber en ubehagelig følelse af tvivl, frygt og skyld, og denne type mennesker har derfor tendens til – bevidst og ubevidst – at vige udenom ansvaret og overlade beslutningen til andre – enten til et andet menneske eller til en af samfundets autoriteter. Impulsen til at opgive sin vilje, til at krybe udenom og flygte, forklarer mange af de almindeligt udbredte tendenser, og det er blevet beskrevet af mange forfattere − eksempelvis Erich Fromm i bogen Flugten fra friheden.

Selvopofrelsens nødvendighed

En væsentlig forhindring, når der skal tages beslutninger, er modviljen mod at give afkald. Årsagen kan være både bevidst og ubevidst, men reaktionen stammer fra det udbredte ønske om at "få både i pose og sæk". Man skal derfor forstå og acceptere det faktum, at ethvert valg uundgåeligt indebærer en proces, hvor man må give afkald på alternativer, og hvor man må opgive andre ønsker. Selv i situationer, der er til fordel for én selv, skal man både undersøge alternativer og give afkald, hvis resultatet skal blive en succes.

Mennesker, der ønsker fremgang i livet, skal vælge mellem ambition og dovenskab, mellem at tjene penge og fornøjelser. Mennesker, der ser på kendsgerninger og er realistiske, tager succes for givet uden at tænke særligt meget over det, men de mennesker, der er mere kompromissøgende, er mange gange ikke i stand til − eller villige til − at acceptere denne "hårde" kendsgerning. Og når de udfører det, de har besluttet, ærgrer de sig over det, de måtte opgive. De mister glæden og begrænser deres effektivitet. For at gøre det nemmere at tage et valg helhjertet, skal man ikke kun tænke på det, man må opgive, men også på, hvad man foretrækker. Dette vil gøre det virkelige problem tydeligere.

Artikel-Skabende-meditation-02-05-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6


Artikel-Skabende-meditation-02-05-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6