Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ER DRØMME INDHOLDSLØSE FANTASIER?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Er-drømme-indholdsløse-fantasier-Blavatsky

ER DRØMME INDHOLDSLØSE FANTASIER? (4 af 8)


Når mennesket har både et fysisk og et åndeligt aspekt, er det naturligvis også forsynet med et dobbelt sæt sanser.

ER DRØMME INDHOLDSLØSE FANTASIER? (4 af 8)

Lavere og højere oktaver

 

Er-drømme-indholdsløse-fantasier-04-Blavatsky

 

Åndsvidenskabens påstand om, at metafysiske sanser eksisterer, kan sammenlignes med toneskalaen. Hver oktav i toneskalaen består af syv grundlæggende toner på samme måde som de syv eksistensplaner, som alle indeholder syv underplaner. Når man bevæger sig fra lavere til højere oktaver, vil hver tilsvarende tone fordoble vibrationsfrekvensen, når den går op til de højere oktaver. Hvis man begynder med det dybe ”A” på et klaver, vibrerer det med 27,5 MHz, og den tilsvarende tone på en højere oktav vibrerer ved 55 MHz. Hvis man fortsætter op ad skalaen, vibrerer ”A” med 110, 220, 440, 880, 1.760 og 3.520 MHz. Hvert ”A” i skalaen har en perfekt harmonisk og matematisk analogi med alle andre ”A’er”.[1] Der findes lyd og toner, der ikke kan høres af menneskets fysiske ører. Hvorfor skulle der så ikke være frekvenser, som mennesket ikke kan se med de fysiske sanser?

Naturens akkumulerede lyd er en enkelt og helt bestemt tone − en grundtone, der vibrerer gennem evigheden. Dens eksistens er ubestridelig, men alligevel har den en tonehøjde, der kun er for ”det ekstremt fine øre”. Derfor registreres både harmoni og disharmoni i menneskets ydre natur af den opmærksomme iagttager, for det afhænger helt af karakteren af den grundtone, der anslås i det ydre af det indre menneske. Det er sjælen eller Selvet, der fungerer som det basale udgangspunkt, som bestemmer tonen i hele menneskets liv. Instrumentet fungerer for det meste som det mest foranderlige, usikre og varierende af alle instrumenter, der konstant har behov for fintuning. Det er sjælens egen stemme, der ligesom overtoner fra et orgel, ligger til grund for melodien i hele sjælens liv – uanset om tonerne er blide eller barske, harmoniske eller vilde, legato[2] eller pizzicato.[3]

 

 

 

_________________________________

[1] Finley Eversole, Ph.D.

[2] Legato vil sige uden ophold mellem de enkelte toner.

[3] Pizzicato henviser til strygere, og det betyder, at strengene skal knipses med fingrene i stedet for at stryges med buen.

_________________________________

Artikel-Er-drømme-indholdsløse-fantasier-HPB
Download-fil: ER DRØMME INDHOLDSLØSE FANTASIER? - H.P. Blavatsky


Artikel-Er-drømme-indholdsløse-fantasier-HPB
Læsefil med vendbare sider: ER DRØMME INDHOLDSLØSE FANTASIER?