Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DE FEM SJÆLSGRUPPER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-De-fem-sjælsgrupper-Djwhal-Khul

DE FEM SJÆLSGRUPPER (7 af 11)


Sjæle af viljestypen er få. Kærlighedstypen ses oftere. Intelligenstypen er udbredt. Der skabes nu en afbalancering mellem kærligheds- og intelligenssjæle, som indleder den nye civilisation.

DE FEM SJÆLSGRUPPER (7 af 11)

Frontløbere

 

De-fem-sjælsgrupper-15-Djwhal-Khul

 

Måske er det interessant at vide, at Kristus var den første fra Jordens menneskehed, der nåede målet, mens Buddha var den sidste fra Månekædens menneskehed, der nåede det. Apropos de to gudesønner så skete Kristi udvikling så hurtigt, at han på atlantisk tid − ligesom Buddha − befandt sig på prøvestadiets vej. Buddha, som inkarnerede fra Månekæden (fordi han indtil da var blevet tilbageholdt i det, som åndsvidenskaben kalder pralaya[1]), begyndte på prøvestadiets vej kort tid før sin broder Kristus. Set fra evolutionens synsvinkel var og er Kristi hurtige udvikling helt uden sidestykke – og den er aldrig blevet gentaget, selv om der i nutiden lever mennesker på planeten, som er begyndt at udvikle sig med samme hastighed. Men det er imidlertid ikke sket tidligere i deres udvikling, og derfor sker udviklingen på baggrund af en langsom individuel udvikling, som nu accelereres. Hastigheden er dog en helt anden end Kristi udvikling, for mange af nutidens disciple kom ind i Jordens evolution fra Månekæden, hvor meget allerede var blevet åbenbaret. De har ikke arbejdet sig frem fra de lemuriske tider til deres nuværende niveau, sådan som Kristus har gjort det. Derfor er han enestående.

 

De-fem-sjælsgrupper-16-Djwhal-Khul

 

Hvordan og hvorfor sjæle kommer ind i Jordens evolution fra tidligere cyklusser og fra andre planetsystemer er et emne, der har stor interesse, men det er uden reel betydning for studiet af denne artikel. Derfor er der ingen grund til at beskæftige sig med emnet. Emnet har en filosofisk natur, og det er umuligt for de studerendes at efterforske eller bevise det. Der findes ikke et sammenligningsgrundlag, og derfor kan de ikke afgøre, hvad der er vigtigt. Det eneste, der kan siges, er, at de tre monadiske hovedtyper enten kom til fra Månekæden eller i forbindelse med den lemuriske individualiseringsproces, og at de tre hovedtyper bestemmer meget af det, der sker i nutiden. Det er kun mulig at give nogle oplysninger, der kan kaste lys over emnet og farve tankerne i al almindelighed, men det er oplysninger, der er umulige at kontrollere eller acceptere undtagen som arbejdshypoteser eller som muligheder. Det er spørgsmål, der kan afgøres på et senere tidspunkt, når den studerendes viden og evner er blevet større, og når de er tilstrækkeligt udviklet til formålet.

 

 

_________________________________

[1] Pralaya er en hvileperiode mellem to manvantaraer (manifestationsperioder), uanset om der er tale om en planet, en kæde, et solsystem eller et univers.

_________________________________

Artikel-De-fem-sjælsgrupper-Djwhal-Khul
Download-fil: DE FEM SJÆLSGRUPPER - Djwhal Khul


Artikel-De-fem-sjælsgrupper-Djwhal-Khul
Læsefil med vendbare sider: DE FEM SJÆLSGRUPPER