Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KRISTI GENKOMST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kristi-genkomst-Kenneth-Sørensen

KRISTI GENKOMST (2 af 21)


Er det virkelig muligt, at Kristus vender fysisk tilbage? Åndsvidenskaben og de store religioner oplyser, at det vil ske. Læs artiklen inden tanken afvises.

KRISTI GENKOMST (2 af 21)

Bibelens forudsigelser

 

Kristi-genkomst-03-Kenneth-Sørensen

Kirkens naive opfattelse af Kristi tilsynekomst

Planche 01 - Naiv forestilling om Kristi genkomst

Billedet kan forstørres ved at klikke på linket herover

 

Den bibelske udlægning af fænomenet fortæller i dramatiske vendinger, at Kristus kommer til syne i skyerne,[1] at alle vil se ham, at mægtige lyn vil oplyse himlen fra øst til vest, og at Kristus vil udsende sine engle med høj basunklang. I Johannes Åbenbaring siges det, at Satan sættes bag lås og slå i tusind år, og herefter skal Kristus regere. Derefter slippes Satan igen løs, og til sidst kastes han i søen af ild og svovl sammen med den falske profet, og de skal begge pines dag og nat i evighedernes evigheder.

Det er vanskeligt at tale om Kristi genkomst, fordi det har været profeteret af mange i lange tidsperioder, uden at der er sket noget. Desuden har mange af fremstillingerne været præget af profetier om undergang, hvor de vantro kastes i svovlpølen, og hvor kun få rettroende bliver frelst – og de rettroende vil sige de kristne, der tror på kirkens og præsternes fortolkning af Kristi lære. Det lyder ikke som et særligt fornuftigt scenario for nutidens unge mennesker, der lever i multietniske samfund i en global tidsalder, hvor andre etniske og religiøse grupper ofte repræsenterer interessante og spændende kulturer og trosretninger, som man har lyst til at opleve og forstå i stedet for at fordømme og nedgøre dem.

Der er derfor ikke noget at sige til, at mange mennesker måske helst er fri for, at Kristus kommer igen. Det er også svært for mange at forestille sig en Kristus, som ankommer svævende på en sky, eller evt. kommer ridende på et æsel gennem Københavns gader. Det er et indlysende problem, at mange af forudsigelserne og fremtidsbillederne præsenteres i symbolsprog, som fortolkes bogstaveligt, og forestillingerne er ofte op til 2.000 år gamle. De henvender sig til datidens uoplyste menneskehed og ikke til nutidens selvbevidste, intelligente og oplyste ungdom. Den tibetanske mester Djwhal Khul understreger, at Kristi genkomst ikke ledsages af overnaturlige fænomener og fantastiske begivenheder.

 

 

 

_________________________________

[1] Mattæusevangeliet, 24,30: ”− og de skal se Menneskesønnen komme på himlens skyer med kraft og megen herlighed”. Johannes Åbenbaring, 1,7: ”Se, i skyerne kommer han, og alle skal se ham”.

_________________________________

Artikel-Kristi-genkomst-Kenneth-Sørensen
Download-fil: KRISTI GENKOMST - Kenneth Sørensen


Artikel-Kristi-genkomst-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: KRISTI GENKOMST