Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FRA UVIRKELIGT TIL VIRKELIGT
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Fra-uvirkeligt-til-virkeligt

FRA UVIRKELIGT TIL VIRKELIGT (18 af 18)


Mennesket lever i dobbelthed – ydre sanseimpulser bliver til bevidsthedserkendelser, som bliver handlingsimpulser, der påvirker den ydre verden.

FRA UVIRKELIGT TIL VIRKELIGT (18 af 18)

Intuitionen

 

I den mystiske oplevelse af virkelighedens verden bruger mennesket en opfattelsesevne, som stadig kun er ved at vågne i menneskeheden. Det er intuitionen − kundskab via væren – erkendelse. Det er P.D. Ouspenskys Tertium Organum − en nøgle til verdensgåderne. Virkelighedens verden kan ikke erkendes uden at bruge intuitionen, men man kan ikke sige, at tingene i sig selv kan erkendes. Den begrænsning Immanuel Kant lagde omkring tingen i sig selv, findes kun i de mennesker, hvor den nye erkendelsesevne endnu ikke er vågnet. Der er ikke tale om en fortryllelse, som har indhyllet menneskeheden i al fremtid, og som forhindrer den i nogensinde at kende virkeligheden.

 

Fra-uvirkeligt-til-virkeligt-30

 

En sandhed toner frem i bevidstheden ligesom et bjerg rejser sig over den omgivende slette. Man indser pludselig, at intet filosofisk problem nogensinde kan behandles i menneskets nuværende verdensbillede, og at der kun er én måde at løse problemerne på − ved at overvinde verdensbilledets illusion, ved at træde ind i virkelighedens verden og i virkeligheden at opleve den ægte, levende sandhed.

Man kender kun visionens virkelighed, når man står på bjergets top. Men når man bestiger virkelighedens bjerg, skal man afkaste illusionens åg, som ellers vil tynge mennesket til jorden og forhindre det i at klatre mod toppen. Illusionernes byrde kan ikke slippe igennem den virkelige verdens grænsebomme. Mennesket skal forlade alt det, der tilhører det objektive verdensbillede – ellers kan det ikke nå op til bjergtoppen og opleve visionen.

 

Fra-uvirkeligt-til-virkeligt-31

 

Visionen er liv. Visionen er sandhed, skønhed, fred og glæde. Når man har set den, er man kommet ind i den verden, mennesket reelt tilhører. Når man derefter vender tilbage til det daglige liv og leger tidens og rummets leg i det almindelige og velkendte verdensbillede – for det er man nødt til – vil man alligevel via verdensbilledet konstant se den vision af virkeligheden, som man har erhvervet sig. Via hver eneste skabning, hver eneste genstand, hver eneste begivenhed i det traditionelle verdensbillede stråler en ny mening og en ny skønhed frem. Sådan er virkelighedens gave − også til menneskets illusionsverden.

 

Fra-uvirkeligt-til-virkeligt-32

Artikel-Fra-uvirkeligt-til-virkeligt
Download-fil: FRA UVIRKELIGT TIL VIRKELIGT - J. J. van der Leeuw


Artikel-Fra-uvirkeligt-til-virkeligt
Læsefil med vendbare sider: FRA UVIRKELIGT TIL VIRKELIGT