Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FRA UVIRKELIGT TIL VIRKELIGT
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Fra-uvirkeligt-til-virkeligt

FRA UVIRKELIGT TIL VIRKELIGT (11 af 18)


Mennesket lever i dobbelthed – ydre sanseimpulser bliver til bevidsthedserkendelser, som bliver handlingsimpulser, der påvirker den ydre verden.

FRA UVIRKELIGT TIL VIRKELIGT (11 af 18)

Tingen i sig selv

 

Fra-uvirkeligt-til-virkeligt-19Hvad sker der, når et menneske i bevidstheden oplever sin hånd gribe bogen og kaste den på gulvet? I virkelighedens verden foregår der en udveksling mellem det, mennesket er, det kroppen er og derfor også det, hånden er, samt det bogen og gulvet er i den verden, og den eneste virkelige begivenhed, der sker, er begivenheden. Det, der viser sig i menneskets verdensbillede, er menneskets egen version af begivenheden, og her brydes begivenhedens enhed op i tids- og rumbegreber og i en masse andre egenskaber. Derefter projicerer mennesket sin oplevelse af begivenheden i sig selv ud i omverdenen, og for mennesket betragtes det projicerede billede som selve begivenheden.

Der er aldrig uvirkelighed eller illusion i begivenheden eller i tingen i sig selv, og heller ikke i menneskets fortolkning af den, som er ægte nok for mennesket, men i den kendsgerning, at mennesket betragter sin oplevelse for at være tingen i sig selv, får det dermed status af en absolut og uafhængig virkelighed.

Hvis man vender tilbage til fig. 5, ser man, at en begivenhed, der påvirker alle skabninger i bevidsthedscirkelen, vil skabe forskellige versioner i de forskellige bevidstheder, selv om begivenheden i sig selv er nøjagtig den samme. Opfattelsen af den virkelige verden vil altid variere i forskellige bevidstheder, selv om den virkelige verden naturligvis er den samme for alle skabninger.

Den virkelige verdens forhold til menneskets bevidsthed, og det billede, der skabes i den, vises i fig. 6, men kun for en enkelt bevidsthed.

 

Fra-uvirkeligt-til-virkeligt-20

Fig. 6
Skabelse af verdensbilledet via bevidsthedscentret.
Via centret er indgangen til det virkeliges verden.

Planche-Fig-6-Fra-uvirkeligt-til-virkeligt

Planchen kan forstørres ved at klikke på linket herover.

 

Der ser man, hvordan tingene i sig selv, som de findes i den virkelige verden, påvirker menneskets bevidsthedscenter, og via det projicerer indtrykket som billeder ind i bevidstheden og former menneskets verdensbillede. Illustrationen viser klart, hvordan alting, via bevidstheden, ”vender vrangen ud”. I stedet for at indse, at alt kommer til mennesket indefra, ser man i stedet på det billede, man selv har skabt, og opfatter det som noget, der påvirker udefra.

Artikel-Fra-uvirkeligt-til-virkeligt
Download-fil: FRA UVIRKELIGT TIL VIRKELIGT - J. J. van der Leeuw


Artikel-Fra-uvirkeligt-til-virkeligt
Læsefil med vendbare sider: FRA UVIRKELIGT TIL VIRKELIGT