Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FRA UVIRKELIGT TIL VIRKELIGT
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Fra-uvirkeligt-til-virkeligt

FRA UVIRKELIGT TIL VIRKELIGT (2 af 18)


Mennesket lever i dobbelthed – ydre sanseimpulser bliver til bevidsthedserkendelser, som bliver handlingsimpulser, der påvirker den ydre verden.

FRA UVIRKELIGT TIL VIRKELIGT (2 af 18)

Den grundlæggende dobbelthed

 

Fra-uvirkeligt-til-virkeligt-03

 

Fornemmelsen af dobbelthed – af den ydre og den indre verden – er så velkendt, og den spiller en enorm rolle i hvert eneste øjeblik i menneskets liv, og når man overvejer livets store spørgsmål, antager man altid – ja man forudsætter – at dobbeltheden er et faktum, der ikke skal bevises. Og det sker uden at man overhovedet tænker over, at man gør det. Mennesket baserer ubevidst sine ræsonnementer – ja hele sin måde at analysere og tænke på – på den grundlæggende dobbelthed, som accepteres, fordi man aldrig har tænkt over den.

Fra-uvirkeligt-til-virkeligt-04I menneskets søgen efter sandhed er det imidlertid nødvendigt at være helt fordomsfri. Det kræver hensynsløs ærlighed, og det kræver, at man aldrig accepterer en forestilling – heller ikke hvis den betragtes som hellig eller dogmatisk – uden først at undersøge, om den er virkelig, også selv om en undersøgelse umiddelbart virker overflødig. Kun på den måde kan man forhindre, at der indsniger sig fejl i forsøget på at løse problemstillingen.

Det er vigtigt at betragte to elementer i Universet – bevidsthedsverdenen inden i og den synlige verden udenfor – for at se, om man kan lære at forstå dem. Der er ingen tvivl om bevidstheds- eller livssiden af det dobbelte univers, for det er et faktum, at mennesket ér. Mennesket er et eller andet på en eller anden måde, og det er grundlaget for al viden og erkendelse. ”Cogito, ergo sum” (”jeg tænker, altså er jeg”) er stadig udgangspunktet for alle undersøgelser, for ordene ”jeg tænker” afslører det grundlæggende faktum at ”jeg findes”.

Artikel-Fra-uvirkeligt-til-virkeligt
Download-fil: FRA UVIRKELIGT TIL VIRKELIGT - J. J. van der Leeuw


Artikel-Fra-uvirkeligt-til-virkeligt
Læsefil med vendbare sider: FRA UVIRKELIGT TIL VIRKELIGT