Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BØRNS PSYKISKE POTENTIALE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Børns-psykiske-potentiale

BØRNS PSYKISKE POTENTIALE (4 af 8)


Børns kærlige egenskaber strømmer ubetinget ud til mennesker, dyr, planter og genstande i deres omgivelser, ja, til hele skabelsen.

BØRNS PSYKISKE POTENTIALE (4 af 8)

Intellektualisme og

konkurrencedygtigt avancement

 

Børns-psykiske-potentiale-06 

 

Hvorfor har man et ønske om at fremskynde udviklingen? Inden for rammerne af nutidens dominerende paradigme betragtes et veludviklet intellekt kombineret med en stærk ego-identitet som toppen af ​​udviklingen. Man værdsætter intellektualisme og konkurrencedygtigt akademisk avancement. Synspunktet er baseret på fordomme, og det medføre en opfattelse af, at barnets magiske bevidsthed eller psykiske potentialer er en fejl, der skal rettes. Ironisk nok – for selv om videnskabelige resultater klart fortæller, at små børn er præ-videnskabelige, så er den dominerende tendens alligevel, at man har travlt med at give børn et mere ”korrekt” livssyn. Selv om der måske er en sentimental anerkendelse af børns barnlige kvaliteter, anses de ikke for at have nogen reel værdi. Den indviklede ”lade-som-om-leg”, der er kernen i barndommen, betragtes som spild af tid. Den voksne projicerer sit eget verdensbillede over i barnet og forsømmer at værdsætte betydningen af ​​barnets åndelige forbindelse.

Børns-psykiske-potentiale-07Den nuværende dominerende praksis skal revurderes. I stedet for at søge efter mere effektive – eller mindre skadelige – måder til at nå de samme mål (den intellektuelle udvikling), skal selve målet op til fornyet overvejelse. Man skal spørge sig selv: Ønsker vi virkelig at presse vores børn ind i overhalingsbanen for at gøre dem effektive og konkurrencedygtige i en materialistisk verden? Er der mon noget reelt værdifuldt i barndommens entusiasme, mystik og underværker, som endnu ikke er blevet forstået? Inden for rammerne af en udvidet vision om menneskets potentialer ser man, at i stedet for at fokusere på en fejl, der skal rettes, er barndommens entusiasme og underværker en skat, der skal inkluderes i den pædagogiske proces. Det er en gave, der kan genskabe den åndelige næring til en kultur, der lider under åndelig sult og nød.

Artikel-Børns-psykiske-potentiale
Download-fil: BØRNS PSYKISKE POTENTIALE - Gesine Abraham


Artikel-Børns-psykiske-potentiale
Læsefil med vendbare sider: BØRNS PSYKISKE POTENTIALE