Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HØJERE & LAVERE PSYKISME
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Højere-&-lavere-psykisme

HØJERE & LAVERE PSYKISME (10 af 18)


Hvad er forskellen på højere og lavere psykisme? Hvad er det, psykikeren ser, og hvordan læser man Akasha-optegnelserne?

HØJERE & LAVERE PSYKISME (10 af 18)

Andre modsætninger

 

Ubevidst kontra bevidst

Det lavere psykiske medie modtager sine informationer automatisk uden at være i stand til at styre hvilke kilder, der meddeler sig og hvornår. Ofte går mediet i trance, og derfor kan det intet huske om begivenheden. Det højere psykiske medie samarbejder bevidst med sine meddelere eller det idé-reservoir, der kontaktes. Alle informationer underkastes efterfølgende en kritisk analyse, og de kan altid afvises. En gylden regel siger, at man aldrig må indgå i et forhold, hvor man ikke har sine fulde sansers brug til rådighed. Reglen diskvalificerer f.eks. hypnose og trancemedier. Tilstedeværelsen af den frie vilje er et af de væsentligste krav til åndelig formidling. Den må aldrig tilsidesættes.

Negativ kontra positiv bevidsthed

Det er den ubevidste og ukontrollerede sansning, der optræder vilkårligt som følge af mediets negative modtagelighed, som er den farligste faktor ved den form for psykisk aktivitet. Den negative modtagelighed, som karakteriserer den lavere psykisme, er ukontrolleret åbenhed overfor alle former for indre kontakter. Den kan i bedste fald gøre mennesket til en ufrivillig slave af psykisk påvirkning og i værste fald åbne op for en direkte besættelse fra ondsindede væsener fra de indre planer.

 

Højere-&-lavere-psykisme-15

 

De højere psykiske medier tillader aldrig den form for psykisk åbenhed i alle retninger. De vil altid først sørge for at etablere sjælskontakt via en koordinering af sjæl, tankesind og hjerne. Derefter kan sjælen være den formidlende faktor mellem mediet og det, der kontaktes. Det sikrer en pålidelig, bevidst og ufarlig proces. Det højere psykiske medie centrerer sig bevidsthedsmæssigt i hovedet og koncentrerer sin opmærksomhed i en bevidst valgt retning, der sikrer, at kun en bestemt ”dør” i bevidstheden holdes åben. Det gør mediet positivt udstrålende, agtpågivende og afvisende overfor alle indre impulser, der ikke er inkluderet i den ”opmærksomhedscirkel”, som mediet med sin koncentration, skaber omkring sig selv.

Højere-&-lavere-psykisme-16Autoritær kontra instruktiv

De lavpsykiske kontakter er ofte kendetegnet ved en autoritær ånd, hvor organisationer og mennesker påbydes at handle på bestemte måder. Den form for kontakt forekommer aldrig, når det er højere kilder, der meddeler sig. Her vil alle meddelelser være forslag og instruktioner, som evt. kan følges, hvis man oplever, at det er rigtigt at gøre det. Mange esoteriske og åndelige grupper er blevet vildledt af medier, der påstår, at de har fået meddelelser fra den anden side, med krav om at de skal følges.

Af hensyn til klarheden er det kun de laveste og højeste former for psykisme, der er blevet omtalt, men der er naturligvis en lang række glidende overgange, der omfatter mere præcise psykiske evner, som f.eks. de mellempsykiske, der kan være nyttige, men som stadig er usikre. Men først skal der ses på hvilke mennesketyper, der giver udtryk for de forskellige evner.

Artikel-Højere-&-lavere-psykisme
Download-fil: CLAIRVOYANCE & PSYKISKE EVNER - Kenneth Sørensen


Artikel-Højere-&-lavere-psykisme
Læsefil med vendbare sider: CLAIRVOYANCE & PSYKISKE EVNER