Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HØJERE & LAVERE PSYKISME
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Højere-&-lavere-psykisme

HØJERE & LAVERE PSYKISME (12 af 18)


Hvad er forskellen på højere og lavere psykisme? Hvad er det, psykikeren ser, og hvordan læser man Akasha-optegnelserne?

HØJERE & LAVERE PSYKISME (12 af 18)

Holdning til lavere psykisme

 

Højere-&-lavere-psykisme-18

 

Hvordan bør man forholde sig til lavere psykiske evner? Det er iflg. åndsvidenskaben nødvendigt på den ene side at advare mod alle de faremomenter, der findes ved lavere psykisme, og at fraråde at mennesker udvikler evnerne ved hjælp af øvelser og teknikker. Det gælder især mennesker, der er mentalt orienteret, for så burde de i stedet arbejde på at udvikle de telepatiske og intuitive evner.

På den anden side skal ethvert åndeligt søgende menneske være forberedt på, at evner og erfaringer skal kunne håndteres og bruges bevidst, hvis det er sjælens formål, og hvis motivet er at hjælpe sine medmennesker. Men det er vigtigt at fastslå, at de lavere psykiske evner først trygt kan bruges, når de højere evner er udviklet.

Alice A. Bailey oplyser,[1] at det ikke er tilrådeligt at udvikle clairvoyance eller clairaudience før efter 3. indvielse. Det er stadiet for bevidst sjælskontakt – et meget fremskredent bevidsthedsniveau, der svarer til Jesus’ forklarelse på bjerget. Det er al udviklings mål at vække intuitionen. Først derefter kan man med sikkerhed bruge de lavere psykiske evner. Rådet skal imidlertid ikke forstås som en kategorisk afvisning af astral clairvoyance, for et andet sted fortæller Alice Bailey, at evnen skal afløse mediumisme. Man er derfor nødt til at være åben over for den lavere psykisme, fordi den bliver mere og mere udbredt. Der er i stedet behov for mennesker, der kan give seriøs rådgivning om området.

Sansninger på astral- og mentalplanet

Før man er i stand til at vurdere psykismen, skal man på et åndsvidenskabeligt grundlag have en forestilling om den verden, de clairvoyante oplever – især hvordan astral og mental sansning opleves. Det er de mest udbredte sansninger blandt nutidens medier, selv om den mentale psykisme fortsat er meget sjælden.

 

 

_________________________________

[1] Alice A. Bailey: Initiation, Human and Solar, p. 87

_________________________________

Artikel-Højere-&-lavere-psykisme
Download-fil: CLAIRVOYANCE & PSYKISKE EVNER - Kenneth Sørensen


Artikel-Højere-&-lavere-psykisme
Læsefil med vendbare sider: CLAIRVOYANCE & PSYKISKE EVNER