Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PSYKISKE EVENER OG DERES OPSTÅEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Psykiske-evner-og-deres-opståen

PSYKISKE EVENER OG DERES OPSTÅEN (4 af 9)


De psykiske evner er en udvidelse af de fysiske sanser. Artiklen gennemgår de metafysiske sansers udvikling til f.eks. clairvoyance, skelneevne og intuition.

PSYKISKE EVENER OG DERES OPSTÅEN (4 af 9)

Den usynlige verden

 

Psykiske-evner-og-deres-opståen-06

 

Mennesket har sandsynligvis altid troet på, at det fysiske liv kun var et forkammer til en indre verden, som det træder ind i ved livets afslutning. Selv den mest dogmatiske materialisme har ikke været i stand til at udrydde overbevisningen, selv om materialistisk orienterede mennesker har gjort ihærdige anstrengelser. Men hvor findes den indre verden? Nogle vil måske pege op mod himlen, mens andre vil sige, at den findes indeni. Der findes en ret præcis formulering i Det Nye Testamente:

 

”Da han engang blev spurgt af farisæerne, når Guds rige kommer, svarede han dem og sagde: Guds rige kommer ikke således, at man kan iagttage det. Man vil heller ikke kunne sige: ’Se her!’ eller ’Se, dér er det!’ For Guds rige er midt iblandt jer”.[1]

 

Den indre verden eller ”Guds rige er midt iblandt jer” kan også oversættes til: ”inden i jer”, men ”midt i blandt jer” er en langt mere præcis beskrivelse, fordi den indre verden eller energiverdenen omslutter mennesket på alle sider ligesom luftelementet.

Mennesket befinder sig midt i den indre verden og påvirkes hver dag både følelsesmæssigt og tankemæssigt af påvirkninger indefra. Men mennesket oplever ikke, at det modtager fremmede indtryk, fordi det identificerer sig med indtrykkene og er overbevist om, at når det føler og tænker, er det dets egne følelser og tanker.

Livsholdningen medfører, at mennesket ikke er i stand til at rejse til den indre verden, fordi det allerede bor i den – også selv om det er ubevidst om den. Selv om man ikke kan se stjernerne lyse om dagen, betyder det ikke, at de ikke er der. De er bare usynlige for det fysiske syn, så længe Solen skinner. Den ”indre” og usynlige verden er også usynlig for de fysiske sanser, men ikke for psykiske mennesker, og det er dem og deres sanser, der skal undersøges i artiklen.

Både den usynlige og den synlige verden beskrives af åndsvidenskaben som syv bevidsthedsplaner, som menneskets sjæl inkarnerer i for at få erfaringer.

 

Psykiske-evner-og-deres-opståen-07

De 7 bevidsthedsplaner

Planche 01 - Clairvoyance-&-psykiske-evner

Planchen kan forstørres ved at klikke på linket herover

 

Til hvert bevidsthedsplan er der en række evner, som gør det muligt for sjælen at sanse og orientere sig på det pågældende plan. Sjælens eget plan, kaldes kausalplanet – dvs. årsagsplanet. Det er lærerigt at fordybe sig i den analogi, der findes imellem de fysiske og ikke-fysiske sanser, for det skaber en fornemmelse af den helhed, som udgør menneskets samlede konstitution. Derfor er der grund til at fordybe sig i sansernes formål og udviklingshistorie.

 

 

_________________________________

[1] Lukasevangeliet kap. 17,20-21

_________________________________

Artikel-Psykiske-evner-og-deres-opståen
Download-fil: PSYKISKE EVENER OG DERES OPSTÅEN - Kenneth Sørensen


Artikel-Psykiske-evner-og-deres-opståen
Læsefil med vendbare sider: PSYKISKE EVENER OG DERES OPSTÅEN