Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

VISER DRAB PÅ CIVILE, AT DRAB PÅ CIVILE ER FORKERT?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Drab-på-civile-Zoltan-Grossman

VISER DRAB PÅ CIVILE, AT DRAB PÅ CIVILE ER FORKERT? (4 af 7)


USAs militær er parat til at dræbe udenlandske civile i tusindvis, for at vise, at det er forkert at dræbe amerikanske civile.

VISER DRAB PÅ CIVILE, AT DRAB PÅ CIVILE ER FORKERT? (4 af 7)

I 1980’erne

 

Drab-på-civile-05-Zoltan-Grossman

Amerikanske tropper invaderede Grenada den 25. oktober 1983.
Det var den første større militæroperation siden vietnamkrigen.

 

Ekkoet fra Vietnam genlød i Mellemamerika i 1980’erne, da Reagan-administrationen gav kraftig støtte til det pro-amerikansk regime i El Salvador og de højreorienterede eksil-kræfter, der bekæmpede den nye venstreorienterede sandinistiske regering i Nicaragua. Højreorienterede dødspatruljer slagtede salvadoranske civile, der satte spørgsmålstegn ved koncentrationen af magt og rigdom på få hænder. CIA-trænede nicaraguanske kontra-oprørere, foretog terrorangreb mod civile klinikker og skoler, der blev drevet af den sandinistiske regering, og desuden minerede man de nicaraguanske havne. Amerikanske tropper invaderede desuden ø-nationen Grenada i 1983 for at fortrænge et nyt militærregime. Man angreb civile cubanske arbejdere (selvom Cubahad støttede den venstreorienterede regering, der blev afsat ved kuppet) – og ved et uheld bombede man et hospital.

USA’s styrker returnerede til Mellemøsten i 1980 efter den shiitiske muslimske revolution i Iran mod Shah Pahlevis pro-amerikanske diktatur. Et troppeangreb og et bombetogt for at befri gidslerne i den amerikanske ambassade i centrum af Teheran måtte afbrydes i den iranske ørken. Libanon blev besat efter 1982 af Israel, og her blev amerikanske marinesoldater indsat i en såkaldt neutral ”fredsbevarende” operation, men i stedet valgte man at støtte Libanons pro-israelske kristne regering mod muslimske oprørere, og USA’s marinefartøjer lod granater regne ned over de civile i de muslimske landsbyer. Vrede shiamuslimske oprørere svarede igen med et selvmordsbombeangreb på marinekorpsets kaserne, og i årevis blev de amerikanske gidsler holdt fanget i landet. I et forsøg på gengældelse placerede CIA bilbomber for at myrde shiitiske muslimske ledere. Syrien og de ​​muslimske oprørere fremstod som de sejrrige i Libanon.

 

Drab-på-civile-06-Zoltan-Grossman

USA’s bombning af Libyen den 14. april 1986 resulterede
sandsynligvis i terrorbombningen af Pan Am Flight 103
over Lockerbie den 21. december 1988, som dræbte
243 passengers og 16 besætningsmedlemmer.

 

Et andet sted i Mellemøsten indledte USA i 1986 et bombeangreb på Libyen, som man beskyldte for at sponsorere et bombeattentatet, som senere viste sig at stamme fra Syrien. Bombeangrebet dræbte mange civile, og det har sandsynligvis ført til den senere hævnbombning af ​​det amerikanske passagerfly over Skotland. Og Libyens arabiske nationalistiske leder Muammar Gaddafi blev ved magten. Den amerikanske flåde greb også ind over for Iran i løbet af krigen mod Irak i 1987-1988, hvor USA sænkede iranske skibe, og ved et ”uheld” skød amerikanerne et iransk civilt passagerfly ned.

 

Drab-på-civile-07-Zoltan-Grossman

USA’s invasion af Panama den 20. december 1989
var en militær operation, der blev udført for at fange
general Manuel Antonio Noriega, som var leder af
Republikken Panama. 2.000 blev dræbt, og bombningen
medførte storbrand i et civilt kvarter.

 

I 1989 invaderede amerikanske styrker Panama for at fordrive det nationalistiske regime Manue Noriega. USA anklagede sin tidligere allierede for at tillade narkotikaproduktion i landet, på trods af at narkohandlen faktisk steg efter hans tilfangetagelse. De amerikanske bombetogter mod Panama City antændte en storbrand i et civilt kvarter, der var fyldt med gaskomfurer. Over 2.000 civile blev dræbt under invasionen i forsøget på at fange én leder.

Artikel-Drab-på-civile-Zoltan-Grossman
Download-fil: VISER DRAB PÅ CIVILE, AT DRAB PÅ CIVILE ER FORKERT? - Dr. Zoltan Grossman


Artikel-Drab-på-civile-Zoltan-Grossman
Læsefil med vendbare sider: VISER DRAB PÅ CIVILE, AT DRAB PÅ CIVILE ER FORKERT?