Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVORFOR STYRE TANKESINDET?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvorfor-styre-tankesindet

HVORFOR STYRE TANKESINDET? (9 af 9)


Det er ikke let at overbevise tankesindet om, at det er godt, hvis det begrænser sig selv. Men hvorfor skal tankesindet overhovedet kontrolleres?

HVORFOR STYRE TANKESINDET? (9 af 9)

Chitta-vritti-nirodha

 

Hvorfor-styre-tankesindet-12

 

Raja-yoga er chitta-vritti-nirodha. Raja-yoga og meditation er uundværlig og uundgåelig for ethvert menneske, fordi alle befinder sig i menneskehedens tankefelt. Alle er en del af den store skabelse. Raja-yoga og meditation er kontrol af tankesindet, og tankesindet skal kontrolleres, fordi tænkeevnen repræsenterer et adskillende princip, som giver en falsk oplevelse af isolation i stedet for en erkendelse af enhed. Virkeligheden er en fuldkommen enhed, men tænkeevnen opsplitter helheden for at forholde sig logisk til delene. Dermed adskilles virkeligheden, og menneskeheden lever i en illusion, som den selv har skabt ved hjælp af sin tænkning.

 

Hvorfor-styre-tankesindet-13

 

Det er tankesindet, det er chitta, der fejlagtigt får mennesker til at tro, ​​at de er adskilte individer, der både er fysisk uafhængige af andre, og isoleret fra skabelsens gigantiske struktur. Derfor er styring af tankesindet nødvendig. Det er et uundgåeligt krav under de nuværende omstændigheder, hvis menneskeheden skal videre i sin udvikling.

Hvis man forstår situationen, ved man også, hvilke skridt man skal tage for at bringe sig i overensstemmelse med virkeligheden og Universets natur. Når man har erkendt, at tankesindet er en forræder og det isolerende princip i den såkaldte individualitet, vil man uundgåeligt konkludere, at det er absolut vigtigt at tune tankesindet, så det kommer i harmoni med naturen. Man vil bestræbe sig på at nedbryde isolationen og oplevelsen af at være et adskilt individ, og forene sig med den oprindelige enhed og uendelighed.

Det er denne forening, der kaldes raja-yoga.

 

Hvorfor-styre-tankesindet-14

Artikel-Hvorfor-styre-tankesindet
Download-fil: HVORFOR STYRE TANKESINDET?


Artikel-Hvorfor-styre-tankesindet
Læsefil med vendbare sider: HVORFOR STYRE TANKESINDET?