Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVORFOR STYRE TANKESINDET?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvorfor-styre-tankesindet

HVORFOR STYRE TANKESINDET? (3 af 9)


Det er ikke let at overbevise tankesindet om, at det er godt, hvis det begrænser sig selv. Men hvorfor skal tankesindet overhovedet kontrolleres?

HVORFOR STYRE TANKESINDET? (3 af 9)

Hvad er sindet?

 

Hvorfor-styre-tankesindet-03Tankesindet er som sagt menneskets forestilling om eller insisteren på, at verden eller Universet befinder sig udenfor. Det er en slags bevidst insisteren. Forestillingen kan ikke kaldes en ting. Det er en proces i bevidstheden, som påstår, at verden er udenfor. Påstanden tager udgangspunkt i en individuel, lokal eksistens, der kaldes personligheden, som har et center, der kaldes tankesindet, som bekræfter oplevelsen.

Man kan give tankesindet andre betegnelser – eksempelvis ”det psykiske organ”. Især i Vestens psykologi bruges ordet ”sind” til at betegne psykens generelle indre drift – herunder forståelse, vilje og følelse. Ordet ”sind” er en altomfattende term i den vestlige psykologi, men i Østens psykologi har ”sind” en mere detaljeret betydning. ”Sind” er ikke en korrekt oversættelse af den betegnelse, der bruges i raja-yoga, hvor ”sind” kaldes ”chitta” – især i Patanjalis system. Hele sindet kaldes chitta. Det er bedre at bruge ordet ”psyke” i stedet for ordet ”sind” eller ”tankesind”, fordi psyke indikerer en mere omfattende og mere sammensat struktur end den funktion, der kaldes ”sind” eller ”tankesind”.

Artikel-Hvorfor-styre-tankesindet
Download-fil: HVORFOR STYRE TANKESINDET?


Artikel-Hvorfor-styre-tankesindet
Læsefil med vendbare sider: HVORFOR STYRE TANKESINDET?