Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FRA INSTINKTIV TIL ÅNDELIG TELEPATI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Fra-instinktiv-til-åndelig-telepati

FRA INSTINKTIV TIL ÅNDELIG TELEPATI (8 af 17)


Telepati er et almindeligt fænomen. Dagligt er man i telepatisk kontakt med omgivelserne. Telepati mellem sjæl og personlighed er noget andet.

FRA INSTINKTIV TIL ÅNDELIG TELEPATI (8 af 17)

Et fokuseret, afstemt tankesind

 

Fra-instinktiv-til-åndelig-telepati-19

 

Det er en fjerde og væsentlig faktor, at de sjæle, der er involveret i at modtage og sende telepatisk, er i mental samklang. Det bliver de bl.a. gennem arbejdet med de samme idéer og interesser, og ved at opbygge en evne til at stille ind på andre menneskers tankestrømme. Det forudsætter både en høj grad af mental kapacitet og åbenhed. Tankesindets kraft er derfor afgørende. Alice A. Bailey formulerer det sådan:

 

”Tankesindets kraft er den mentale oplysende energi, som ’oplyser vejen’ for den idé eller tankeform, der skal afsendes og modtages. Glem ikke, at lys er en subtil substans. Den mentale energi kan materialisere sig på en lysstråle. Det er en af de vigtigste konstateringer om telepati”.

Alice A. Bailey: Telepathy, p. 26

 

Hvis man forestiller sig tankesindet som en kraftig laserprojektør, der kan overføre lys til fjerne destinationer, har man et godt billede af den kraft, tankesindet rummer. Den energi, der benyttes i det telepatiske arbejde, er derfor tankestof. På mentalplanet og i tankesindet er stoffet i konstant forandring og bevægelse. Det er den aktivitet, der skaber tankeformerne, når den styres af tænkerne.

Prana-energien – æterlegemets energi

Den femte faktor, som har indflydelse på den korrekte opfattelse af en idé eller tanke, der modtages telepatisk, er prana-energien – æterlegemets energi. Energien er modtagelig for de to øvrige energikvaliteter – kærlighedens og tankesindets kraft. Idéen åbner en vej i prana-strømmene, og dermed gøres hjernen passiv og modtagelig for idéen. Et dårligt fungerende æterlegeme hos den modtagende part vil vanskeliggøre modtagelsen af telepatiske indtryk. Det anbefales at læse den mere detaljerede beskrivelse af ovenstående oplysninger i Telepathy.[1]

 

 

_________________________________

[1] Alice A. Bailey: Telepathy, p. 25-30

_________________________________

Artikel-Fra-instinktiv-til-åndelig-telepati
Download-fil: FRA INSTINKTIV TIL ÅNDELIG TELEPATI - Kenneth Sørensen


Artikel-Fra-instinktiv-til-åndelig-telepati
Læsefil med vendbare sider: FRA INSTINKTIV TIL ÅNDELIG TELEPATI