Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FORFÆNGELIGHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian

FORFÆNGELIGHED (8 af 17)


Forfængelighed har fire primære former. Du tror, du ved noget, du ikke ved. At du har noget, du ikke har. At du kan gøre noget, du ikke kan. At du har nået åndelige højder, du ikke har nået.

FORFÆNGELIGHED (8 af 17)

Gode og dårlige eksempler

 

Et godt eksempel

En erfaring fra et maskinværksted er et godt eksempel. Maskinværkstedets ejer havde en søn. Han fik nøjagtig samme behandling som de øvrige ansatte. I nogle år gjorde han rent i værkstedet. Derefter rengjorde han maskinerne. Så hjalp han mekanikerne, og endelig – efter 15 års forløb – blev drengen forfremmet til chefmekaniker. Han gennemgik alle arbejdets faser, og da han var 35 år gammel, gjorde faderen ham til leder af maskinværkstedet og iagttog ham yderligere i nogle år.

En dag fortalte faderen om sønnens forfremmelse, og han sagde: ”Mine følelser ville have gjort ham til chef for 10 år siden, men min fornuft fortalte mig, at han ikke var parat. Forhastede forfremmelser skaber arrogante mennesker, og når først de er arrogante, lever de i deres forfængelighed”. Og han tilføjede: ”Det var først, da jeg var overbevist om, at min søn var bedre end mig, at jeg betroede ham jobbet”.

7. Når mennesker tror, at de har større værdi og betydning, end de har, bliver de forfængelige. Hvis man har en høj stilling eller er en indflydelsesrig person, skal man være forsigtig med at smigre andre mennesker eller få dem til at tro, at man opfatter dem som vigtigere, end de er, for det er en adfærd, der udvikler forfængelighed i dem.

 

Forfængelighed-08-Torkom-Saraydarian 

 

Dårlige eksempler

Hvis et menneske f.eks. kun er i stand til at læse en avis, skal man ikke bilde det ind, at det minder om en professor. Hvis et menneske kun kan løbe 15 km i timen, skal man ikke fortælle det, at det løber som en jetjager. Hvis det er en intellektuel undermåler, skal man ikke invitere det til videnskabelige konferencer. Prøv i stedet at optræde sådan over for andre mennesker, så de føler, hvor de naturligt befinder sig, og hvad der derfor forventes af dem.

8. Et menneske skaber forfængelighed i et andet menneske, når det får det til at tro på sine løfter. Det siger f.eks.: ”Hvis du deltager i et bestemt kursus, bliver du genial – eller kreativ – eller chakraerne vil åbne sig – eller du bliver højtudviklet”. Pas på mennesker, der slår om sig med løfter. Mange mennesker tjener penge på løfter.

Hvis man følger den type mennesker, deltager i deres kurser, tager dem alvorligt og bruger tid og mange penge på dem, bliver man forfængelig, fordi man tror, at man bliver betydningsfuld af at tage kurset, følge timerne – og især af at bruge mange penge på dem. Hvis man slet ikke ændrer sig, vil man enten hade den, der lovede det, eller måske mere sandsynligt begynde at optræde, som om man faktisk er betydningsfuld. Der driver millioner af den slags hjælpeløse vrag rundt i gaderne.

Artikel-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian
Download-fil: FORFÆNGELIGHED - Torkom Saraydarian


Artikel-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian
Læsefil med vendbare sider: FORFÆNGELIGHED