Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FORFÆNGELIGHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian

FORFÆNGELIGHED (7 af 17)


Forfængelighed har fire primære former. Du tror, du ved noget, du ikke ved. At du har noget, du ikke har. At du kan gøre noget, du ikke kan. At du har nået åndelige højder, du ikke har nået.

FORFÆNGELIGHED (7 af 17)

Forfængelighed og blændværk

 

Forfængelighed-07-Torkom-Saraydarian

 

Pludselig succes stimulerer ofte forfængeligheden i et menneske. Det begynder at optræde som overordnet, prins og præsident, og mister følingen med virkeligheden. Pludselig succes stimulerer de blændværk, der tørstede efter næring i det skjulte, og som nu føler, at tiden er inde til at spire, vokse og komme til udtryk. På den måde smelter forfængelighed og blændværk sammen og skaber et psykologiske problem, der nogle gange kommer til udtryk i ubehersket ubekymrethed og andre gange i voldsomme handlinger, der sårer andre mennesker.

Forfremmelse har ikke alene relation til forretningslivet eller åndelige positioner, men også til venskab. Man skal ikke straks blive ven med et andet menneske og afsløre alle hjertets hemmeligheder. Vennen kan blive forfængelig og bruge hemmelighederne til egen fordel – eller måske giver man vennen indtryk af, at man er naiv. Hvis vennen er forfængelig, kan forfængeligheden misbruges, når vennen opdager, at man ikke har gennemskuet den.

6. Når mennesker arver en stor sum penge eller får en høj position, der skyldes, at de er født i en velhavende eller magtfuld familie, bliver de ofte forfængelige. Det er en form for forfængelighed, der er vanskelig at udrydde. Mennesker, der har den form for forfængelighed, forstår ikke andre mennesker omkring sig, og de er ude af stand til at være til gavn for andre. Det er årsagen til, at kloge konger før i tiden sendte deres sønner ud af landet og tvang dem til at leve blandt almindelige mennesker, så de blev i stand til at forstå deres problemer og årsagerne til deres sorger og lidelser, og på den måde blev de bedre i stand til at hjælpe dem, når de kom til magten.

Artikel-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian
Download-fil: FORFÆNGELIGHED - Torkom Saraydarian


Artikel-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian
Læsefil med vendbare sider: FORFÆNGELIGHED