Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FORFÆNGELIGHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian

FORFÆNGELIGHED (6 af 17)


Forfængelighed har fire primære former. Du tror, du ved noget, du ikke ved. At du har noget, du ikke har. At du kan gøre noget, du ikke kan. At du har nået åndelige højder, du ikke har nået.

FORFÆNGELIGHED (6 af 17)

Skabelse af forfængelighed

 

Forfængelighed-06-Torkom-Saraydarian

 

Smiger og overdreven ros kan nogle gange vække den latente forfængelighed.

3. Forfængelighed skabes, når man spiller roller for at gøre indtryk på andre og udnytte dem til egen fordel. Det er en nem måde at udvikle forfængelighed på. Når man spiller roller, begynder man langsomt at identificere sig med et billede, man ikke er. Hvis man bliver ved med at spille roller, skaber man forfængelighed og mister sin virkelige identitet. I esoterisk litteratur bliver man altid advaret mod at spille roller og vise et falsk billede af sig selv. Selvbedrag begynder det øjeblik, hvor man identificerer sig med sine egne forestillinger.

4. Forfængelighed skabes også af frygt. På grund af frygt prøver man at optræde anderledes, end man er – og betaler en høj pris for det. Nogle gange bliver forstillelsen så stærk, at man handler under indflydelse af det selvskabte billede og derefter identificerer sig med det. Når man smelter sammen med billedet, bliver det til forfængelighed. Man optræder, som om man er stærk og frygtløs. Man ændrer sin gang, sin stemme og sine bevægelser. Andre mennesker ser forfængeligheden, men det gør man ikke selv, før styrken og frygtløsheden bliver prøvet.

5. Når et menneske forfremmes, før det har opbygget sin integritet, bliver det forfængeligt. Forfremmelse er en af de farligste ting i grupper, kirker, politik og forretningslivet. Pludselig dukker de skjulte kim til forfængelighed frem med alle deres ubehagelige konsekvenser.

Ledere må være meget omhyggelige med, at forfremmelse sker langsomt, for når først et menneske sidder i en ansvarsfuld stilling, kan det gøre stor skade med sin forfængelighed. Før man bliver forfremmet, skal man have udviklet ydmyghed, så man ikke står med hovedet under armen i højere stillinger med forskellige former for fristelser.

Artikel-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian
Download-fil: FORFÆNGELIGHED - Torkom Saraydarian


Artikel-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian
Læsefil med vendbare sider: FORFÆNGELIGHED