Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FORFÆNGELIGHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian

FORFÆNGELIGHED (5 af 17)


Forfængelighed har fire primære former. Du tror, du ved noget, du ikke ved. At du har noget, du ikke har. At du kan gøre noget, du ikke kan. At du har nået åndelige højder, du ikke har nået.

FORFÆNGELIGHED (5 af 17)

Grim eller smuk?

 

Forfængelighed-05-Torkom-Saraydarian

 

Det samme sker for kvinder. Engang kom der en kvinde ind på forfatterens kontor og sagde: ”Jeg er ikke kommet for at tale om et problem, men for at stille et spørgsmål, som jeg vil bede dig om at besvare helt ærligt”.

· ”Hvad er spørgsmålet?”

· ”Fortæl mig, om jeg er smuk”.

· ”Hvorfor spørger du om det?”

· ”Bare sig, hvad du synes …”

Der var ingen tvivl om, at hun handlede under indflydelse af et forfængelighedsbillede. Hun var blevet såret og kunne blive voldsomt ophidset eller endog begå selvmord. Der var derfor grund til at være forsigtig, og derfor var svaret et spørgsmål: ”Hvad synes du selv – smuk eller grim?”

· ”Jeg er virkelig smuk”.

· ”Hvorfor spørger du så mig?”

· ”Det er vigtigt at vide, hvad du mener”.

· ”Hvorfor er det vigtigt?”

· ”Det er det!”

· ”Men jeg vil hellere spørge dig, hvem det er, der sårer dig”.

· ”Min mand”.

· ”Hvad sagde han?”

· ”Han sagde, jeg er grim”.

· ”Så må der være en anden, som har fortalt dig, at du er smuk. Hvem er det?”

· ”Det kan jeg ikke fortælle dig, men det er en, der elsker mig højt”.

· ”Hvem tror du så på?”

· ”Min ven, selvfølgelig”.

· ”Hvorfor?”

· ”Fordi jeg virkelig er smuk”.

· ”Hvorfor er du så vred?”

· ”Fordi min mand siger, jeg er grim”.

· ”Hvordan kan du vide, om han har ret eller ej?”

Hun satte sig ned og tænkte sig om et øjeblik. Så rejste hun sig op og sagde: ”Min mand har ret, jeg er grim”. Og så gik hun. Det var et af forfængelighedens mange spil.

Fra ydmyghed til hovmod

Et andet eksempel er en mand, som var meget ydmyg, samarbejdsvillig og ærlig. En dag fik han chancen for at tale til en gruppe tilhørere om et emne, han kendte godt. Foredraget gik fint, og bagefter roste mange mennesker ham og sagde, at han var en meget dynamisk og talentfuld taler, og han blev opfordret til at holde flere foredrag. I løbet af nogle få dage ændrede hans forhold til omgivelserne sig. Han mistede sin ydmyghed og begyndte at give ordrer og stille krav. Og gradvis skabte han modvilje hos mennesker omkring sig.

Artikel-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian
Download-fil: FORFÆNGELIGHED - Torkom Saraydarian


Artikel-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian
Læsefil med vendbare sider: FORFÆNGELIGHED