Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FORFÆNGELIGHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian

FORFÆNGELIGHED (4 af 17)


Forfængelighed har fire primære former. Du tror, du ved noget, du ikke ved. At du har noget, du ikke har. At du kan gøre noget, du ikke kan. At du har nået åndelige højder, du ikke har nået.

FORFÆNGELIGHED (4 af 17)

Smiger og ros

 

Forfængelighed-04-Torkom-SaraydarianSmiger opbygger et falsk ideal i offerets bevidsthed. Idealet, som i virkeligheden er højere end offerets, betragtes som et sandt billede eller korrekt niveau. Derfor tror offeret, at det allerede er en stor musiker, foredragsholder eller kunstner – og derfor føler det ikke længere trang til at stræbe. De, der beundres og smigres, fortsætter med at være middelmådige. Eller de falder måske oven i købet ned under gennemsnittet. Det er grunden til, at mennesker, der har en negativ holdning eller måske endda er fjendtlige over for ægte talenter, gør dem en stor tjeneste ved at holde dem i gang og få dem til at stræbe efter nye højder med større fokusering.

På grund af sin forfængelighed bliver et smigret menneske meget sårbart. Det bliver såret, når nogen rører ved dets forfængelighed, som om der begås en stor uretfærdighed imod det. En kvinde smigrer eksempelvis sin mand ved hele tiden at sige: ”Du er den smukkeste mand, jeg har set”. Det fortsætter i måneder og år, og gradvis opbygges mandens forfængelighed. Manden accepterer ikke, at hans medarbejdere eller ansatte taler om, at en anden mand er smuk, og han bliver vred og irriteret, hvis de gør det.

Artikel-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian
Download-fil: FORFÆNGELIGHED - Torkom Saraydarian


Artikel-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian
Læsefil med vendbare sider: FORFÆNGELIGHED