Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FORFÆNGELIGHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian

FORFÆNGELIGHED (16 af 17)


Forfængelighed har fire primære former. Du tror, du ved noget, du ikke ved. At du har noget, du ikke har. At du kan gøre noget, du ikke kan. At du har nået åndelige højder, du ikke har nået.

FORFÆNGELIGHED (16 af 17)

Alt er ét

 

Forfængelighed-17-Torkom-Saraydarian

 

Det fjerde skridt er at indse og erkende, at det, man har, det man ved, det man er eller kan, ikke tilhører en selv, men er noget, man har modtaget fra højere kilder til gavn for helheden. Alle evner, egenskaber, ja selv kroppen, tilhører ikke mennesket selv – de er i menneskets varetægt. Sundhed og visdom er noget, der er blevet betroet, så man kan bruge det i realiseringen af den guddommelige plan. Man skal komme til den konklusion, at det er Det Ene Selv, den højeste guddommelige ånd, som lever i mennesket, og som man er en del af. Man skal forstå, at alt tilhører Det Ene Selv. I den sindstilstand er det meget vanskeligt at skabe forfængelighed, fordi forfængelighed udspringer af bevidstheden om adskillelse. Hvis man bliver rost for noget smukt, man har gjort eller sagt, så tænk: ”Det tilhører Det Ene Selv”. Og tænk det med ydmyghed.

 

Forfængelighed-18-Torkom-Saraydarian

 

Der var engang en konge, som efter mange sejre eller æresbevisninger plejede at gå ind i et af sine private værelser, tage alle sine officielle tegn og klæder af og lægge sig i en sort kiste, som var lavet specielt til ham. I kisten forestillede han sig, at alt var tabt, og at der kun var forfald tilbage. Efter to timers forløb kom han ud af kisten som et regenereret, ydmygt og sundt menneske. Engang opdagede hans dronning den usædvanlige adfærd og spurgte ham, hvorfor han gjorde det. Kongen svarede: ”Det er bedre at begrave sig i en kiste end i forfængelighed”.

 

Forfængelighed-19-Torkom-Saraydarian

Artikel-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian
Download-fil: FORFÆNGELIGHED - Torkom Saraydarian


Artikel-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian
Læsefil med vendbare sider: FORFÆNGELIGHED