Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FORFÆNGELIGHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian

FORFÆNGELIGHED (12 af 17)


Forfængelighed har fire primære former. Du tror, du ved noget, du ikke ved. At du har noget, du ikke har. At du kan gøre noget, du ikke kan. At du har nået åndelige højder, du ikke har nået.

FORFÆNGELIGHED (12 af 17)

Manipulation ved hjælp af

forfængelighed

 

Forfængelighed-13-Torkom-Saraydarian

 

Reklamebranchen er stort set baseret på det faktum, at forfængelige mennesker nemt kan manipuleres. De dygtigste reklamefolk forstår forfængelighedens sprog og psykologi og bruger den til at manipulere andre mennesker. Forfængelighed gør aldrig modstand, når bare man taler dens sprog. Forfængelighed er som en tyv, der sælger sine stjålne varer meget billigt til manipulatorer, fordi de ikke tilhører tyven.

Et godt eksempel på manipulation var en ung mand, som var fuld af blændværk, men han kendte forfængelighedens sprog. Han blev spurgt om, hvordan han bar sig ad med at være sammen med så mange kvinder. ”Tja”, sagde han, ”– jeg appellerer til deres forfængelighed, og så overgiver de sig. Jeg siger: ”Jeg har aldrig mødt så smuk en kvinde som dig, jeg har aldrig set en krop som din. Dit hjerte er fyldt med kærlighed. Du er intelligent … osv.”

De fleste kvinder og mænd er forsvarsløse over for den form for forblændelse – undtagen når de reelt ikke er forfængelige. Forfængelighed gør et menneske så sårbart, at det let falder i hænderne på en manipulator. De, der ikke er forfængelige, afskyr de mennesker, der prøver at manipulere med den forfængelighed, de ikke har.

Det er interessant at lægge mærke til, at forfængelighed er ligesom en sulten hund. Den æder og æder og kræver hele tiden mere. Smiger er forfængelighedens primære føde.

5. Forfængelighed gør det umuligt for sjælen at manifestere sig og styre personlighedens liv. Der findes ikke et større nederlag end at være ude af stand til at styre sit eget liv. Det største mål i livet er at forbinde sig med sjælen, at leve og handle som sjælen, at være sjælen. Forfængelighed afholder et menneske fra at nå det høje mål, fordi den holder bevidstheden beskæftiget med de falske masker. De mennesker, der ikke er deres sjæl, er unyttige, for inden i dem er der et stort tomrum, fordi sjælen mangler.

6. Forfængelighed blokerer de virkelige fremskridt i livet, fordi forfængelighedens forskellige udtryk bliver til normer. Engang fik en tigger et spørgsmål: ”Hvorfor arbejder du ikke og tjener penge, så du kan få de ting, du gerne vil have?” Med et kynisk blik svarede han: ”Alt, hvad jeg har brug for, har andre mennesker, og hvis de har, så har jeg også. Jeg behøver ikke bekymre mig om at få alt det, de andre har. Jeg tigger for at få tiden til at gå”.

Forfængelighed har sin egen logik, men logikken kan ikke forhindre en tigger i at være en tigger. Forfængelighed bygger et fængsel i mennesket og holder det indespærret som en lykkelig fange. Når mennesker prøver at bygge visdomstempler på et fundament af forfængelighed, vil de før eller senere opleve, at de værdier, de forsøgte at opbygge på et usikkert grundlag, bryder sammen.

Artikel-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian
Download-fil: FORFÆNGELIGHED - Torkom Saraydarian


Artikel-Forfængelighed-Torkom-Saraydarian
Læsefil med vendbare sider: FORFÆNGELIGHED