Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅBENBARING, INSPIRATION & IAGTTAGELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åbenbaring-Inspiration-Iagttagelse-Annie-Besant

ÅBENBARING, INSPIRATION & IAGTTAGELSE (5 af 15)


Når man studerer åndsvidenskab, skal man kunne skelne mellem det, der er åbenbaret fra inspirerede litteratur og fra iagttagelser.

ÅBENBARING, INSPIRATION & IAGTTAGELSE (5 af 15)

Den sunde fornuft

 

Hvilken holdning skal et menneske, der studerer åndsvidenskab, have til åbenbaring? Det skal behandle verdens hellige skrifter med respekt og ikke glemme deres oprindelse, men skrifterne skal aldrig behandles med underdanighed. Det er vigtigt at huske, at skrifterne er modtaget via forskellige kanaler. Den studerende skal støtte sig til kompetente kilder og samle oplysninger fra arkæologisk og historiske forskning, være kritisk og bruge den sunde fornuft i forsøget på at finde den essentielle sandhed, som det er muligt at åbenbare mellem de mange fortolkninger, tilføjelser og fordrejninger, der er vokset op omkring skrifterne.

 

Åbenbaring-Inspiration-Iagttagelse-05-Annie-Besant

 

Hvis den studerende har udviklet de højere psykiske evner, skal man forsøge at opspore og adskille det gamle fra det fornyede ved at søge svar i Akasha-optegnelserne for at sammenlige, få bekræftelse eller finde modargumenter mod den åbenbaring, der er under overvejelse. Det ville være et virkelig nyttigt tjenestearbejde, hvis der var flere, som var bedre rustet til den gigantiske opgave. Det indre forskningsarbejde kan afsløre meget uden hjælp fra ydre kilder. Det giver desuden mulighed for den studerende at udvikle de åndelige evner. I dyb meditation kan man søge den sandhed, der ligger dybt i åbenbaringen – skjult bag mange slør af uvidenhed og fejlfortolkninger. Den studerende kan højne sin livsforståelse og rense legemerne, så åndens og sjælens lys kan illuminere de skrevne ord. Ånden beliver ethvert menneske, og når ånden og sjælen kaster sit lys på begivenheder i livet, åbenbares den guddommelige betydning for de mennesker, som ”har øjne, der kan se, og ører, der kan høre”. Indtil den indre stemme kan afsløre sandheden om læresætninger, doktriner og åbenbaringer, skal den studerende være forsigtig med at afsige sin dom, når der er påstand om åbenbaringer. Åbenbaringen er ikke sand for den studerende, før der kommer et svar fra den indre stemme, som stammer fra sjælen. Selv om verdens hellige skrifter er nyttige og smukt formulerede, så er det med al respekt nødvendigt at foretage dybtgående studier og omhyggelig forskning. Men studierne skal altid bekræftes af sjælen inden åbenbaringen accepteres, for ellers er der risiko for, at man stoler på menneskelige fejltagelser i stedet for på sjælen, ånden og den guddommelige intention.

Artikel-Åbenbaring-Inspiration-Iagttagelse-Annie-Besant
Download-fil: ÅBENBARING, INSPIRATION & IAGTTAGELSE - Annie Besant


Artikel-Åbenbaring-Inspiration-Iagttagelse-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: ÅBENBARING, INSPIRATION & IAGTTAGELSE