Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

VIDENSKABEN & RELIGIONEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Videnskaben-og-Religionen-Annie-Besant

VIDENSKABEN & RELIGIONEN (10 af 15)


Evolutionen kræver, at mennesket skal vandre op ad utallige trin, før det kan åbenbare sin dybere åndelige natur, og denne vandring er både videnskabelig og mystisk.

VIDENSKABEN & RELIGIONEN (10 af 15)

Arbejder naturvidenskaben for

det gode eller det onde?

 

Videnskaben-&-Religionen-11-Annie-Besant

 

Når man iagttager nutidens naturvidenskab, er man nødt til at stille et vigtigt spørgsmål. Er den vej, som naturvidenskaben følger i øjeblikket, evolutionens vej, eller er den drejet væk fra vejen? Bruger naturvidenskaben intelligensen til at opbygge samfundet eller til at nedbryde det? Bruger naturvidenskaben de nye opdagelser til at skabe fred, tillid, sammenhold og lykke i menneskeheden, eller skaber den flere og kraftigere våbentyper – og endda masseødelæggelsesvåben – som gør det muligt for den ene magt kan tilintetgøre den anden?

Videnskaben-&-Religionen-12-Annie-BesantMan er nødt til også at spørge, om samfundet og civilisationen fortsat kan bestå, hvis naturvidenskaben – sådan som det er sket i tidligere tidsaldre – er slået ind på en dødbringende vej mod tilintetgørelse i stedet for at følge hjælpsomhedens og medmenneskelighedens opadstigende vej?

Hvis naturvidenskaben er på vej ud ad en dødbringende vej, betyder det, at menneskets intelligens nedværdiges pga. motivet og hensigten bag det, der stræbes imod. Menneskeheden vil miste sin samvittighed og moral, mens den forfølger, hvad den kalder fremskridt, men som i virkeligheden er dens forfald.

Når man ser på flere af naturvidenskabens målsætninger, så rystes de mennesker, der har medfølelse, kærlighed og forståelse af pligten over for de svageste i menneskeheden. Det er de mennesker, der ved, at menneskehedens og civilisationens etik og moral vokser, når man samarbejder, hjælper og støtter hinanden – ikke når man konkurrerer, udnytter og undertrykker hinanden.

 

Videnskaben-&-Religionen-13-Annie-Besant

 

Når man iagttager menneskets intelligens, dets fantastiske evne til at forske, undersøge og forstå, så undres man over, at naturvidenskabens forskere er i stand til at pine og plage dyr ved at foretage dyreforsøg. Ved at påføre dyrene uhyggelige sygdomme, lidelser og smerte, forsøger forskerne at fravriste naturen sine hemmeligheder. Undskyldningen er, at de forsøger at forhindre eller lindre menneskelige lidelser, men det sker ved at påføre andre levende væsener forfærdelige lidelser. Hvis man tænker over denne udvikling, blive man overbevist om, at naturvidenskaben er inde på en nedadgående vej, som kan medføre civilisationens fald.

Artikel-Videnskaben-&-Religionen-Annie-Besant
Download-fil: VIDENSKABEN & RELIGIONEN - Annie Besant


Artikel-Videnskaben-&-Religionen-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: VIDENSKABEN & RELIGIONEN