Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

VIDENSKABEN & RELIGIONEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Videnskaben-og-Religionen-Annie-Besant

VIDENSKABEN & RELIGIONEN (7 af 15)


Evolutionen kræver, at mennesket skal vandre op ad utallige trin, før det kan åbenbare sin dybere åndelige natur, og denne vandring er både videnskabelig og mystisk.

VIDENSKABEN & RELIGIONEN (7 af 15)

Tanken går forud for manifestation,

idéerne før det stoflige

 

Videnskaben-&-Religionen-08-Annie-Besant

 

Før åbenbaringen er mulig og kan omsættes til gavn for menneskeheden, er det vigtigt at huske, at i hebræernes hemmelige lærdomme – og også i grækernes – gentages det igen og igen, at idéernes verden kommer før formernes verden og den ydre natur. Det samme siger Østens lære, som understreger, at alle former i virkeligheden er guddommelige – dvs. at den iboende idé og hensigt er blevet iklædt tættere stof, der eksempelvis kan ses som menneskets fysiske legeme. Tanken kommer før manifestationen. Idéen er ophav til formen.

Middelalderens gamle skolastiske[1] teologi (som den nogle gange kaldes) rummede en hel del (selv om måden, den blev præsenteret på, var mystisk og uforståelig for almindelige mennesker), for der var forskel på idéens substans og de stoflige klædninger, som idéen blev iført i den fysiske verden.

Det er en lære, som mange overfladiske tænkere har hånet, for de forstod ikke meningen med den. Det var en lære, som var indeholdt i den romersk-katolske kirkes centrale lære om transsubstantiationen[2], hvor man ikke påstår, at selve stoffet forvandles – dvs. den form, som den åndelige idé er klædt i – men at det er det, der er livet i brødet og vinen, som har forvandlet sig. Det er derfor forvandlingen af energien eller selve livet i formen, der er genstand for den kristne tilbedelse. Man kan gå ind for idéen, eller ikke gå ind for den, men at betragte den som latterlig er udtryk for uvidenhed. Der findes meget i skrifterne, som de mere uvidende blandt reformationens skribenter gjorde nar af, fordi de ikke forstod den.

 

 

_________________________________

[1] Skolastik er en sammenfatning af de politiske, sociale, økonomiske og filosofiske anskuelser, der var fremherskende i Vesteuropa i tiden fra middelalderen. Skolastiske anskuelser gennemgik med tiden en omfattende udvikling, hvor de gradvist frigjorde sig fra deres oprindelige udgangspunkter, dvs. Bibelen og de klassiske græske filosoffer – først og fremmest Aristoteles.

[2] Transsubstantiation er den forvandling, som iflg. den romersk-katolske kirke finder sted med brød og vin, når de under messen forvandles til Kristi legeme og blod.

_________________________________

Artikel-Videnskaben-&-Religionen-Annie-Besant
Download-fil: VIDENSKABEN & RELIGIONEN - Annie Besant


Artikel-Videnskaben-&-Religionen-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: VIDENSKABEN & RELIGIONEN