Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

VIDENSKABEN & RELIGIONEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Videnskaben-og-Religionen-Annie-Besant

VIDENSKABEN & RELIGIONEN (3 af 15)


Evolutionen kræver, at mennesket skal vandre op ad utallige trin, før det kan åbenbare sin dybere åndelige natur, og denne vandring er både videnskabelig og mystisk.

VIDENSKABEN & RELIGIONEN (3 af 15)

Guddommeliggørelse

af menneskets tanke

 

Videnskaben-&-Religionen-03-Annie-Besant

 

At opfatte naturen på den måde bliver i sig selv en åbenbaring af guddommelighed via det gode, det sande og det skønne. Alle aspekter af menneskets tænkning kan på den måde blive guddommeliggjort. I romersk-katolsk teologi tales der om ”menneskets guddommeliggørelse”. Det er stærke ord, og det ville være godt, hvis alle mennesker var klar over det sande i ordene, og dermed også var bevidst om de muligheder, der venter forude, når mennesket udvikler sig mod fuldkommenhed.

Menneskets guddommeliggørelse er uden tvivl højdepunktet i det romersk-katolske ideal. Der er mange trin på evolutionens stige, når mennesket arbejder sig opad, før det kan åbenbare sin essentielle natur, som er guddommelig. Og det endelige skridt på vandringen, der både er videnskabelig og mystisk, og som romersk-katolske teologer kalder ”indre bøn”, slutter med menneskets guddommeliggørelse.

Når man beskæftiger sig med videnskab og kunst, søger man reelt viden om det guddommelige i naturen, for man studerer den immanente guddommelighed i den omgivende fysiske natur. Og samtidig er det værd at huske, at flere af historiens åndelige skikkelser har understreget, at den forgængelige natur, ikke kan eksistere, hvis evigheden ikke eksisterer.

Videnskaben-&-Religionen-04-Annie-BesantSkabelsen har ingen mening uden det ikke-skabte

Buddha forsøgte at løfte sine disciples tanker op mod Nirvana. Nirvana kan ikke beskrives, og det er en tilstand, der kun kan nås ved hjælp af den skarpeste og mest fokuserede tænkning. Det kræver gentagelse og integration af erkendelsen af, at det manifesterede univers og den stoflige verden, der omgiver mennesket, ikke er sandhed og virkelighed. I Buddhas dybe og sublime lære, oplyste han, at hvis det ikke-skabte ikke fandtes, kunne det skabte ikke eksistere. Hvis evigheden ikke fandtes, fandtes det forgængelige heller ikke. På den måde løftede han menneskehedens tanker og forståelse højere og højere op, indtil et lille glimt af evigheden – Universets højere og evige natur – kastede et lysglimt ind i den begrænsede forstands mørke.

Artikel-Videnskaben-&-Religionen-Annie-Besant
Download-fil: VIDENSKABEN & RELIGIONEN - Annie Besant


Artikel-Videnskaben-&-Religionen-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: VIDENSKABEN & RELIGIONEN