Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

VIDENSKABEN & RELIGIONEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Videnskaben-og-Religionen-Annie-Besant

VIDENSKABEN & RELIGIONEN (12 af 15)


Evolutionen kræver, at mennesket skal vandre op ad utallige trin, før det kan åbenbare sin dybere åndelige natur, og denne vandring er både videnskabelig og mystisk.

VIDENSKABEN & RELIGIONEN (12 af 15)

Sundhed: Naturvidenskabens sande

og fejlagtige idéer

 

Videnskaben-&-Religionen-16-Annie-Besant

 

Når naturvidenskaben følger moralske baner, hvor forskerne virkelig forsøger at gavne menneskeheden, og hvor de udforsker naturen for at blive i stand til at forbedre både menneskets og dyrenes lykke og sundhed, selv dér ser man, at der bruges forkerte metoder, selv om de ikke er så ondartede, som de, der lige er omtalt. Her tænkes der på den almindelige opfattelse af, hvordan man behandler sundhed. Spørgsmålet er, om man skal behandle kroppen ved at forøge vitaliteten og ved at respektere sundhedens love – dvs. ved at spise og drikke sundt, og ved at prøve at genopbygge kroppen. Eller skal man behandle kroppen ved at forsøge at afbalancere kroppen ved hjælp af giftstoffer og kalde afbalanceringen for sundhed?

Eksempelvis forsøgte man at kurere sygdommen kopper[1] ved hjælp af indpodning. Så fandt man ud af, at det var en dårlig metode, og det blev forbudt at indpode. Så forsøgte man at skabe en mindre ondartet gift fra køer, og begyndte at vaccinere mennesker. Idéen bredt sig herefter voldsomt, og de fleste blev til sidst vaccineret mod så mange sygdomme, at mange nu overvejer, om det er bedre at løbe risikoen for at blive smittet af en sygdom. Det er indlysende, at man med forgiftningsmetoden kan opnå en kortere eller længerevarig immunitet mod en sygdom, men forgiftning kan også medføre resistens.[2] Et godt eksempel er antibiotika.

Spørgsmålet er, om afbalanceringen af den ene gift ved at give en mindre portion gift i en anden form, kan kaldes sundhed? Tilførslen af giftstoffer medfører, at menneskets energi og kraft undermineres, og derfor bliver det mere modtagelig for andre sygdomme, selv om kroppen er beskyttet mod en bestemt sygdom. Derfor er det vigtigt at overveje hvilken pligt, et menneske har, når det studerer medicin og uddanner sig til læge? Svaret er vel, at det skal bevare kroppens fysiske sundhed – ikke at forgifte kroppen med forskellige gifte, men i stedet gøre patienterne opmærksomme på de fejl, de begår mod sundhedens love.

 

 

_________________________________

[1] Kopper (variola) er en meget smitsom og farlig virussygdom hos mennesker. Koppers dødelighed er anslået til at være mellem 20-60%. Kopper var den første sygdom, hvor man udførte vaccination, og det er vaccination, der har medført udryddelse af sygdommen. Rutinemæssig vaccination af danske børn er ophørt.

[2] Resistens vil sige, at bakterier, virus og svampe er blevet modstandsdygtige overfor de infektionsbekæmpende lægemidler.

_________________________________

Artikel-Videnskaben-&-Religionen-Annie-Besant
Download-fil: VIDENSKABEN & RELIGIONEN - Annie Besant


Artikel-Videnskaben-&-Religionen-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: VIDENSKABEN & RELIGIONEN