Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ASTROLOGI - VIDENSKABEN OM ENERGI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Astrologi-videnskaben-om-energi

ASTROLOGI - VIDENSKABEN OM ENERGI (12 af 15)


Astrologi er viden om energier. Når man ved, hvordan man styrer dem, er man på den videnskabelige vej mod sjælskontakt.

ASTROLOGI - VIDENSKABEN OM ENERGI (12 af 15)

De årlige polariteter og udviklingstemaer

 

Astrologi-videnskaben-om-energi-12-Kenneth-Sorensen

 

De tolv astrologiske tegn er forbundet i polariteter, dvs. at de modstående tegn i zodiaken tilsammen danner en helhed. Et eksempel er Vædderen og det modstående stjernetegn Vægten.

Vædderen er det stjernetegn og den måned, hvor det nye liv kommer til syne som idéer, der rummer fremtidens muligheder. Vægten repræsenterer et tegn og en måned, hvor vigtige valg skal træffes – valg, der er frugten af impulsen i Vædderen. Vædderen har behov for Vægtens objektivitet, skelneevne og retfærdighedssans, når den skal foretage vigtige valg i livet. Vægten har behov for Vædderens mod, visioner og pionerånd, når den skal indlede nye begyndelser. Vædderen er, uden Vægtens kvaliteter, tilbøjelig til impulsive og ureflekterede handlinger, der ikke involverer andre menneskers interesser. Vægten er, uden Vædderens kvaliteter, tilbøjelig til at tilpasse sig de kulturelle og sociale normer, hvorved de nye idéer og det nye liv ikke får mulighed for at højne kulturen og de sociale relationer.

Polariteterne gør sig gældende hver måned, under hver enkelt fuldmåneperiode og fordelt over hele året. I Vædderens måned skal man f.eks. begynde på en frisk ved at inddrage det nye liv, men det involverer samtidig en række vigtige valg (Vægten) om, hvad man skal lægge bag sig. Temaet gentager sig i en større cyklus, sådan at det nye liv i Vædderens måned fremtvinger vigtige valg i Vægtens måned.

I Tyrens måned indleder man en oplysningsproces, der samtidig involverer en kamp (Skorpionen) for at nyorientere begærene mod højere mål. I den årlige cyklus, repræsenterer Tyrens måned muligheden for at opfatte ”planen” – dvs. sjælens hensigt med livet i det kommende år, og det medfører kriser og prøver i Skorpionens måned. Cyklusser gentager sig inden i større cyklusser.

Mennesket introduceres derfor for en række temaer, som gentager sig igen og igen i årenes løb. Forhåbentlig er man i stand til at gennemleve temaerne på en højere drejning af udviklingsspiralen hvert år.

Astrologisk bliver temaerne synliggjort ved fuldmåne, når Solen og Månen befinder sig i modstående tegn, for ved tidspunktet for fuldmåne er der en direkte forbindelse mellem Solens energi (det nye liv) og Månens aktivitetsområde (der fremtvinger valg). Inden for esoterisk astrologi transmitterer Solen ånd, energi og liv, mens Månen kontrollerer stof, form og åndens tilsynekomst i formen.

Artikel-Astrologi-videnskaben-om-energi
Download-fil: ASTROLOGI - VIDENSKABEN OM ENERGI - Kenneth Sørensen


Artikel-Astrologi-videnskaben-om-energi
Læsefil med vendbare sider: ASTROLOGI - VIDENSKABEN OM ENERGI