Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HELBREDELSENS MYSTERIUM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Helbredelsens-mysterium

HELBREDELSENS MYSTERIUM (6 af 33)


Lægevidenskabens psykologi-psykiatri ser inde fra mennesket og ud, og medicin-kirurgi, ser det som fysiske mekanismer, biokemi. For naturhelbredere er det energi.

HELBREDELSENS MYSTERIUM (6 af 33)

Patienten som helhed

 

Helbredelsens-mysterium-06

 

Men en af de mest markante ændringer i den medicinske holdning er imidlertid opfattelsen af patienten. Først koncentrerede man sig om at finde en infektion. Senere var man optaget af bestemte organer eller vævstyper, og det resulterede i en specialisering i et eller andet aspekt af organismen. Men i nutiden er man begyndt at indføre et begreb, der hedder ”patienten som helhed”. Sygdomme opfattes nu som noget andet og mere end deres lokale manifestation. Man er også begyndt at tage det faktum i betragtning, at mennesket er en social skabning, som er en integreret del af den familie og det samfund, det lever i. Lægen er ved at blive en samfundstjener, der har mulighed for at anvise både psykologisk og fysisk behandling.

Socialmedicin og præventive metoder er ved at vinde indpas, for man har indset, at det er bedre at forebygge end at vente med behandlingen, til sygdommen er brudt ud. Men alligevel er det almindelige syn på de sygdomsfremkaldende faktorer stadig alt for materialistisk. Selv psykologer og psykiatere anerkender ikke det mest skabende aspekt i mennesket – den iboende ånd – selv om det netop er manglen på et åndeligt incitament kombineret med samfundets støj og stress, der er hovedårsagen til det stigende antal nervøse lidelser.

På basis af disse faktorer er det klart, at det gamle syn på infektionssygdomme er ved at vige for den opfattelse, at det vigtigste ikke er tilstedeværelsen af mikrober i vævet, men det område, som mikroberne udvikler sig i, der er det vigtigste. Området er hele mennesket, og årsagen til at en infektion breder sig, findes her, uanset om der er tale om fejlernæring eller stofskifteforstyrrelser, der skyldes psykisk chok. Det er rigtigt, at mikroberne bestemmer sygdommens specielle karakter, men først efter at de har fundet en frugtbar ”yngleplads” i det system, der indtil da var immunt over for dem.

Artikel-Helbredelsens-mysterium
Download-fil: HELBREDELSENS MYSTERIUM - The Medical Group


Artikel-Helbredelsens-mysterium
Læsefil med vendbare sider: HELBREDELSENS MYSTERIUM