Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HELBREDELSENS MYSTERIUM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Helbredelsens-mysterium

HELBREDELSENS MYSTERIUM (19 af 33)


Lægevidenskabens psykologi-psykiatri ser inde fra mennesket og ud, og medicin-kirurgi, ser det som fysiske mekanismer, biokemi. For naturhelbredere er det energi.

HELBREDELSENS MYSTERIUM (19 af 33)

Tankekraft – en naturlig energi

 

Helbredelsens-mysterium-20

 

Tankens formende kraft, dens evne til at bygge en indre skabelon eller et indre mønster, som kan manifesteres fysisk, har længe været kendt. Enhver kunstner, arkitekt, designer, opfinder eller strateg kender teknikken. Men i det helbredende arbejde er der behov for en klar forståelse af, at tankesindet i de usynlige verdener dirigerer kræfter, som umiddelbart påvirker kroppen. Tanker og følelser er kræfter, som på godt og ondt omformer de fine psykiske strømme, der har med livet i den fysiske form at gøre.

I praksis er tanker og følelser uadskillelige, men de kan skelnes fra hinanden på samme måde, som man i et maleri kan skelne mellem form og farve, selv om de er intimt forbundet. Tanken repræsenterer det faste, formgivende element, mens følelsen er den flydende, flygtige energi, der gennemtrænger tankestrukturen. Hvis tanken er rolig, spiller følelsen en sekundær rolle og strømmer af sted i de baner, tanken har afstukket, men hvis tænkningen er kaotisk og uklar og følelserne voldsomme, bliver tankestrukturen fordrejet og brudt af de rivende følelsesstrømme. Hvis tankemønstrene er hårde og stive, har tankesindet en tendens til at blive tvangsbetonet eller i hvert fald fordomsfuldt. Hvis følelsen tager overhånd, mister man sin retningssans. Men hvis tankerne er smidige og elastiske og samtidig klare og målrettede, kan følelserne flyde frit og kraftfuldt.

På samme måde som der er forskellige former for fysisk energi, har også den psykiske energi forskellige mentale og følelsesmæssige virkninger. Nogle tanke- og følelsesmønstre har en konstruktiv, andre en destruktiv virkning på helbredet. Pessimisme, bitterhed og en overdrevet kritisk holdning er tilbøjelig til at indskrænke og fordreje nervevirksomheden og tømme de fysiske reserver, mens klare, positive idéer kombineret med indre ro og venlighed, tilfører kroppen energi og fremmer sundheden. Det gælder ikke alene for det enkelte menneske, men også for samfundet som helhed, for samfundet består af enkeltpersoner, som tilfører deres mentale aktivitet til den fælles pulje.

Artikel-Helbredelsens-mysterium
Download-fil: HELBREDELSENS MYSTERIUM - The Medical Group


Artikel-Helbredelsens-mysterium
Læsefil med vendbare sider: HELBREDELSENS MYSTERIUM