Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DET FYSISKE REDSKAB - og vegetarisme
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Det-fysiske-redskab-Annie-Besant

DET FYSISKE REDSKAB - og vegetarisme (6 af 13)


Det fysisk redskab handler om menneskets to lavere principper. Begge består af fysisk stof, og de er skabt til et enkelt liv. De kan forædles ved at spise sund kost.

DET FYSISKE REDSKAB - og vegetarisme (6 af 13)

Celler og atomer

 

Nervesystemerne er, ligesom alle andre dele af legemet, bygget af celler, der er små afgrænsede legemer, som består af omsluttende vægge med indhold. De er synlige under mikroskopet og varierer i forhold til deres forskellige funktioner. Cellerne består af små molekyler, og de består igen af atomer – dvs. kemikerens atomer – for et atom repræsenterer for en kemiker den yderste partikel i et kemisk element. De kemiske atomer kombineres på utallige måder for at danne de luftformige, flydende og faste dele af det fysiske legeme.

For esoterikeren er et kemisk atom en levende skabning, der lever sit eget uafhængige liv. Kombinationer af atomer former en sammensat skabning, der igen udgør en levende enhed. Hver eneste celle har sit eget liv, og alle de kemiske atomer, molekyler, celler og organer kombineres til en organisk helhed – et legeme, der skal fungere som redskab for en form af bevidsthed, der er højere end nogen bevidsthed, de enkelte dele hver især kender i deres liv. Hvis en bloddråbe anbringes under mikroskopet, ser man et antal levende legemer – de hvide og røde blodlegemer, der bevæge sig i bloddråben.

 

Det-fysiske-redskab-07-Annie-Besant

 

De hvide blodlegemer ligner almindelige amøber både i opbygning og aktivitet. I forbindelse med mange sygdomme finder man forskellige bakterier og vira af forskellig slags, og naturvidenskaben oplyser, at mennesket har både gode og fjendtlige mikrober i organismen. Nogle kan skade, og andre angriber og fortærer skadelige snyltegæster og stofrester. Nogle mikrober kommer udefra, og de hjemsøger det fysiske legeme med sygdomme, mens andre fremmer sundheden. På den måde skifter menneskets klædninger konstant materiale, som optages, bliver i legemet i en periode og forsvinder for at indgå som elementer i andre legemer. Der foregår en konstant udskiftning og ombytning.

Artikel-Det-fysiske-redskab-Annie-Besant-
Download-fil: DET FYSISKE REDSKAB og vegetarisme - Annie Besant


Artikel-Det-fysiske-redskab-Annie-Besant-
Læsefil med vendbare sider: DET FYSISKE REDSKAB