Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DET FYSISKE REDSKAB - og vegetarisme
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Det-fysiske-redskab-Annie-Besant

DET FYSISKE REDSKAB - og vegetarisme (3 af 13)


Det fysisk redskab handler om menneskets to lavere principper. Begge består af fysisk stof, og de er skabt til et enkelt liv. De kan forædles ved at spise sund kost.

DET FYSISKE REDSKAB - og vegetarisme (3 af 13)

Legemet er et redskab

 

Det-fysiske-redskab-03-Annie-BesantMan vil aldrig nå de åndelige højder, hvis man kun beskæftiger sig med det fysiske legeme, men på den anden side vil det også være umuligt at nå disse højder, hvis man ignorerer legemet. Legemet er menneskets redskab. Det er vigtigt at forstå, at legemet tilhører mennesket. Mennesket tilhører ikke legemet. Legemet tilhører mennesket, og formålet er, at det skal bruge det. Mennesket skal ikke bruges af legemet. Legemet er et redskab, der skal forædles, forbedres, trænes, støbes i den ønskede form og opbygges af komponenter, som gør det bedre egnet til at fungere som redskabet for menneskets højeste formål. Alt, som stræber i den retning, skal stimuleres og dyrkes. Alt, som går i modsat retning, skal undgås.

Legemets ønsker er ligegyldige. Det samme gælder de vaner, det har fået i fortiden. Legemet tilhører mennesket. Det er en tjener, der skal bruges, sådan som man ønsker det. I samme øjeblik legemet overtager styringen og leder mennesket, i stedet for at legemet ledes af mennesket, vendes der op og ned på livets formål og ethvert fremskridt umuliggøres. Det er et vigtigt udgangspunkt for ethvert menneske, der tager sin åndelige udvikling alvorlig. Det fysiske legemes natur gør det faktisk temmelig let at bruge det som redskab eller tjener. Det har bestemte egenskaber, som hjælper, når det skal trænes, og det gør det forholdsvis let at styre og forme det. Når legemet først er blevet vant til at arbejde på en bestemt måde, vil det være parat til automatisk at fortsætte på samme måde. Det vil være akkurat ligeså tilfreds, som hvis det var trænet til at følge andre retninger. Hvis legemet har fået en dårlig vane, vil det gøre kraftig modstand mod ethvert forsøg på at forandre vanen, men hvis det trænes i at gennemføre forandringen og bliver tvunget til at handle i overensstemmelse med menneskets ønsker, vil legemet hurtigt af sig selv følge den nye vane. Det vil være ligeså tilbøjelig til at følge den nye metode, som det fulgte den gamle.

Artikel-Det-fysiske-redskab-Annie-Besant-
Download-fil: DET FYSISKE REDSKAB og vegetarisme - Annie Besant


Artikel-Det-fysiske-redskab-Annie-Besant-
Læsefil med vendbare sider: DET FYSISKE REDSKAB