Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DET FYSISKE REDSKAB - og vegetarisme
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Det-fysiske-redskab-Annie-Besant

DET FYSISKE REDSKAB - og vegetarisme (11 af 13)


Det fysisk redskab handler om menneskets to lavere principper. Begge består af fysisk stof, og de er skabt til et enkelt liv. De kan forædles ved at spise sund kost.

DET FYSISKE REDSKAB - og vegetarisme (11 af 13)

Legemet er et vanedyr

 

Det-fysiske-redskab-14-Annie-Besant

 

Legemets automatik og at man kan bruge den egenskab er allerede omtalt. Hvis man ønsker adgang til højere bevidsthedsplaner, er det en forudsætning, at man forædler det fysiske legeme. Det er en kendsgerning, at legemet før eller senere vil reagere i protest mod, at det tilbydes de urene føde- og drikkevaner, man normalt tilbyder det. Protesten kalder man livsstilssygdomme. Hvis man giver legemet noget, der kan opretholde sundheden, vil legemet hurtigt acceptere enhver ren og nærende føde. Netop fordi legemet er et automatisk redskab, vil det hurtigt holde op med at kræve den føde, man fravælger. I en periode skal man ganske vist afvise legemets vanemæssige krav om grovere fødemidler, men derefter vil det vænne sig til den nye kost og endda få afsky for den tidligere føde.

Det-fysiske-redskab-15-Annie-BesantEksempelvis vil et menneske, der lever vegetarisk, få kvalme ved tanken om at spise vildt, som man siger, er ”velhængt”. Dvs. at det har fået en ”tanke”, og at forrådnelsesprocessen er gået i gang. Er man vant til en ren smag af sunde fødevarer, reagerer legemet automatisk med væmmelse ved alle grovere fødemidler.

Legemet er et vanedyr, og hvis et menneske har vænnet det til urene fødevarer, vil legemet kræve dem – og hvis man ikke har en stærk karakter, vil man være tilbøjelig til at give efter og lade sig styre af legemet. Men hvis man ignorerer legemets signaler og styrer sit redskab i stedet for at lade redskabet styre, vil legemet acceptere legemets ejer, og rette sig efter ejerens ordre. Det vil begynde at foretrække de ting, man giver det. Det vil få smag for ren føde og miste lysten til uren føde.

Problemet er ikke legemet, men menneskets begær. Det voksne legeme har fået indarbejdet en lang række vaner med at begære bestemte ting. Men hvis man lægger mærke til børn, vil man opdage, at barnets legeme ikke automatisk kræver den mad, som de voksnes legemer begærer. Hvis ikke barnet inkarnerer med en dårlig fysisk karma, vil det føle manglende lyst til at spise kød og drikke vin – men de voksne tvinger det til at spise kød, fordi de selv gør det, og forældrene lader barnet nippe til vinglasset ved desserten, indtil barnet i kraft af sin evne til at efterligne og under pres fra omgivelserne føres på afveje. Det får naturligvis smag for den urene kost, og måske vækkes gammelt astralt begær til live, som ellers kunne sultes ihjel. Legemet får efterhånden en fast vane til at kræve de ting, det er blevet vænnet til.

Artikel-Det-fysiske-redskab-Annie-Besant-
Download-fil: DET FYSISKE REDSKAB og vegetarisme - Annie Besant


Artikel-Det-fysiske-redskab-Annie-Besant-
Læsefil med vendbare sider: DET FYSISKE REDSKAB