Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MAHATMAER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Mahatmaer-N-Sri-Ram

MAHATMAER (7 af 7)


Forfatteren fortæller om A.P. Sinnett og hans brevveksling med de ophøjede skikkelser, der senere blev kendt som mahatmaerne – mestrene eller adepterne.

MAHATMAER (7 af 7)

Sandhedens og

skønhedens blomst

 

Mahatmaer-10-N-Sri-Ram

 

Den åndelige natur har meget store dybder, og den er vidtstrakt som himlen. Det kan minde om en poetisk metafor, men den repræsenterer sandheden med hensyn til det åndeligt fuldkomne menneske. Derfor kaldes det ”sandhedens poesi”. Når man taler om sandhed i åndelig forstand med alle dens mange facetter og i al dens skønhed, får ordene nødvendigvis poetiske nuancer. I sandhedens og skønhedens blomst er det, der normalt betragtes som modsætninger, fuldstændig forenet. Det er en blomst, der er usædvanlig fin og sart, men samtidig har den fasthed og styrke. Kronbladene er bløde som rosens, men man kan ikke ændre bladenes form eller struktur. Rosen antager den form, der kræves af det, der kan kaldes dens iboende vilje.

Mahatmaer-11-N-Sri-RamDen unikke naturs frø findes også i mennesket. Når man forsøger at forstå et menneske, der kaldes en adept, prøver man reelt at forstå en natur, som er latent i ethvert menneske, og som man – uden at forstå dens inderste karakter – kalder menneskets åndelige natur. I bogen Lys på Vejen tales der om ”det hellige øjeblik, hvor erkendelsen vågner”. Der hentydes til vækkelsen af menneskets åndelige natur. Alle har mulighed for at opnå erkendelsen. Selvom den åndelige natur måske i øjeblikket ligger i dvale, vil ethvert menneske nå et punkt, hvor det ”vågner”, og hvor det begynder at se et glimt af sandheden – den skjulte skønhed i alt.

Hos adepten er den åndelige natur fuldstændig udviklet, og alt i naturen er i fuldkommen harmoni med adeptens natur.

 

Mahatmaer-12-N-Sri-Ram

Artikel-Mahatmaer-N-Sri-Ram
Download-fil: MAHATMAER - N. Sri Ram


Artikel-Mahatmaer-N-Sri-Ram
Læsefil med vendbare sider: MAHATMAER