Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MAHATMAER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Mahatmaer-N-Sri-Ram

MAHATMAER (6 af 7)


Forfatteren fortæller om A.P. Sinnett og hans brevveksling med de ophøjede skikkelser, der senere blev kendt som mahatmaerne – mestrene eller adepterne.

MAHATMAER (6 af 7)

Lotussymbolikken

 

Mahatmaer-09-N-Sri-RamI nogle af fortidens indiske skrifter omtales den åndelige kvalitet hos en højt udviklet menneske som noget, der udstråler fra hele menneskets natur. Det er en kendsgerning, der beskrives med vendinger, som en vesterlænding sandsynligvis oplever som mystiske. Inderne taler om lotusøjne, lotusfødder, lotushænder, lotustrone osv. Ordet ”lotus” bruges som et tillægsord om hvert eneste aspekt af den indviedes personlighed. Det betyder, at den indviedes natur manifesterer en overjordisk skønhed, som man sammenligner med lotusblomsten, der vokser som frø fra det sorte mudder (materialisme), op gennem vandet (følelseslivet), som i begyndelsen ikke er klart men plumret, og den åbenbarer sin skønhed i luftens (tankelivets) og lysets (sjælens) element. Lotusen er derfor symbolsk et udtryk for menneskets samlede liv og udvikling.

Alle mennesker begynder som et bevidsthedsfrø, der spirer, vokser, udvikler sig og gennemlever mange forandringer. Men det er først, når menneskets aktive natur løfter sig op til et plan over de mudrede vande, at menneskets indre skønhed og ”duft” (udstråling) åbenbares. Men intet symbol skal fortolkes bogstaveligt. Det skal udelukkende betragtes som en illustration af bestemte omstændigheder – et billede, der kan hjælpe til forståelse.

Artikel-Mahatmaer-N-Sri-Ram
Download-fil: MAHATMAER - N. Sri Ram


Artikel-Mahatmaer-N-Sri-Ram
Læsefil med vendbare sider: MAHATMAER