Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MAHATMAER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Mahatmaer-N-Sri-Ram

MAHATMAER (4 af 7)


Forfatteren fortæller om A.P. Sinnett og hans brevveksling med de ophøjede skikkelser, der senere blev kendt som mahatmaerne – mestrene eller adepterne.

MAHATMAER (4 af 7)

Det karmafri menneske

 

Mahatmaer-06-N-Sri-Ram

 

Det karmafri menneske har afviklet sin karma. Det har afsluttet al ophobet karma, og det skaber ikke ny karma, selvom det stadig er aktivt på forskellige måder. Karma betyder ”handling”, og derfor kan det være vanskeligt at forstå, for selvom et menneske er aktivt på tankens, følelsens og endda på det fysiske plan, skaber dets handlinger ingen karma.

Fra en esoterisk synsvinkel har alle handlinger den egenskab, at de frigør energier og kræfter, som enten bevidst eller ubevidst udsendes eller udstråles. Når et menneske tænker, frigøres der bestemte energier. Når det føler, skaber det også energivibrationer i de indre verdener. Og når det handler i relation til andre mennesker, frigør det naturligvis også energier og kræfter, der bevæger sig udad og påvirker omgivelserne. Men de kræfter, der udgår fra det karmafri menneske, vender ikke tilbage til afsenderen. De vender ikke tilbage til personligheden, fordi det karmafri menneske ikke længere har en personlighed. Når en handling udføres, alene fordi det er rigtigt at udføre den, og den er blottet for egoisme, vil den kraft, der udgår fra det karmafri menneske, foretage en kurveformet bevægelse op mod de højere planer og ikke vende tilbage til det punkt på de lavere planer, den udgik fra. Det er forklaret af C.W. Leadbeater i The Inner Life[1] og i anden åndsvidenskabelig litteratur.

Det karmafri og frigjorte menneske er simpelthen ”en kraft i udviklingens tjeneste”, for at bruge et udtryk fra bogen Ved Mesterens Fødder.[2] Det er vigtigt at forstå, at når mennesket har nået målet for menneskelig udvikling, er det ren energi, selvom det måske manifesterer en personlighed, et fysisk legeme, har tøj på, spiser og udfører forskellige handlinger ligesom andre mennesker i deres fysiske legeme …

 

 

_________________________________

[1] Det Indre Liv.

[2] Ved Mesterens Fødder findes som e-bog på www.visdomsnettet.dk og kan frit downloades.

_________________________________

Artikel-Mahatmaer-N-Sri-Ram
Download-fil: MAHATMAER - N. Sri Ram


Artikel-Mahatmaer-N-Sri-Ram
Læsefil med vendbare sider: MAHATMAER