Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TRO, VIDEN & VISHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tro-Viden-&-Vished-Erik-Ansvang

TRO, VIDEN & VISHED (2 af 5)


Er åndelig udvikling og åndeligt arbejde baseret på noget, man tror, eller er det noget, man ved? Hvordan er forholdet mellem tro og viden - og tro og vished?

TRO, VIDEN & VISHED (2 af 5)

Tro og viden

 

Tro-Viden-&-Vished-02-Erik-Ansvang

 

I processen konfronteres mennesket med det fysiske kontra det åndelige. Det lyder som den klassiske kamp mellem naturvidenskaben og religionen. Naturvidenskaben påstår, at mennesket er fysisk, og at virkeligheden kun kan erkendes ved hjælp af de fysiske sanser. Religionen påstår, at mennesket er åndeligt, og at virkeligheden skal findes i det indre og ved hjælp af det, man kan kalde indre sanser. Nogle mener, at det desuden er udtryk for kampen mellem tro og viden! Årsagen er, at de fleste vil opfatte tro som forskellig fra viden – uden at se kritisk på, at det, de normalt opfatter som viden i virkeligheden er tro.

Tro er en opfattelse af, at et budskab er sandt, uden at man derfor kan bevise det. Men sandheden er jo, at man ikke har mulighed for at undersøge og bevise, om det man opfatter som viden, faktisk også er viden. Man må have tillid til nogle kilder – f.eks. forældrene, skolelærerne, autoriteterne, forskerne osv. – og man regner med, at informationer fra disse autoriteter er til at stole på – i modsætning til tro. Men – hvis man ikke selv har verificeret en iagttagelse, må den uundgåeligt høre til kategorien tro!

Artikel-Tro-Viden-&-Vished-Erik-Ansvang
Download-fil: TRO, VIDEN & VISHED - Erik Ansvang


Artikel-Tro-Viden-&-Vished-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: TRO, VIDEN & VISHED