Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MANGE GUDER? - TRE? - EN?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Mange-guder-Tre-En-Erik-Ansvang

MANGE GUDER? - TRE? - EN? (2 af 7)


Universelle kræfter og kvaliteter blev i Egypten personificeret i ca. 900 guder. Men bag skabelsens triader og mangfoldighed var der kun DEN ENE.

MANGE GUDER? - TRE? - EN? (2 af 7)

1 = 3

 

Mange-guder-Tre-En-02-Erik-Ansvang

Indisk trimurti

 

Egypterne vidste også, at Den Ene er tredelt, for deres guder dannede små familier − triader − der bestod af en gud, en gudinde og en gudesøn. Hinduerne er enige, men kalder dem trimurtier. F.eks. Shiva, Brahma og Vishnu.

I den nordiske mytologi har man Odin, Freja og Thor. I kristendommen taler man også om Treenigheden − Faderen, Sønnen og Helligånden − selvom man samtidig insisterer på én gud. Hvordan forklarer man, at én er lig med tre?

Ved manifestationen (skabelsen) lod Den Ene en del af sit væsen strømme ud som liv og energi - to sider af samme sag. En del af energien blev til stof og dannede former. Stof er som bekendt energi, der roterer i et netværk, men stoffet er stadig energi. Alt i universet er energi, og alt er derfor belivet.

Man kan hverken beskrive eller forklare livsenergi, men den må uundgåeligt tilhøre både ophavet og afkommet. Det samme gælder en ægcelle i livmoderen. Når ægcellen befrugtes, kan man ikke afgøre, om den tilhører moderen eller barnet.

Den samme udefinerbare funktion har menneskets ånd. Den udgør overgangen mellem det guddommelige og det specifikt individuelle. Der bor en ånd i dybderne af enhver livsenhed, uanset om det er et mineral, en plante, et dyr eller et menneske.

Her begynder forståelsen af egypternes, indernes, vikingernes og de kristnes tredeling at tone frem. Det ene aspekt er livet eller ånden. Det andet aspekt er stoffet og formen.

 

Mange-guder-Tre-En-03-Erik-Ansvang

Kristendommens Fader, Søn og Helligånd

Artikel-Mange-guder-Tre-En-Erik-Ansvang
Download-fil: MANGE GUDER? TRE? EN? - Erik Ansvang


Artikel-Mange-guder-Tre-En-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MANGE GUDER? TRE? EN?