Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

OM MANI PADME HUM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Om-Mani-Padme-Hum-Erik-Ansvang

OM MANI PADME HUM (4 af 11)


Mantraet Om Mani Padme Hum betyder jeg er i dig, og du er i mig, men det betyder også juvelen i lotusblomsten.

OM MANI PADME HUM (4 af 11)

Ord, tal, lyd og farver

 

Om-Mani-Padme-Hum-04-Erik-Ansvang

 

I Vesten er man stort set uvidende om lydens skjulte kræfter. Man har heller ikke kendskab til de akashiske vibrationer, men de kan faktisk aktiveres af mennesker, der ved, hvordan man udtaler bestemte ord og sætninger. Ordet "OM" eller sætningen "Om mani padme hum" har en nær relation til kosmiske kræfter, men hvis man ikke har kendskab til stavelsernes naturlige orden, kan man ikke bruge mantraet til så meget. "OM" er naturligvis i familie med "AUM", der kan udtales som to, tre eller syv stavelser, og stavelserne skaber forskellige vibrationer. Bogstaver er udtalte lyde. Lyde svarer til musikalske toner. Toner svarer til tal og farver. Der er derfor tale om kræfter og tattvaer.[1] Universet er opbygget på grundlag af tattvaerne, og det fortæller noget om den kraft, der ligger skjult i udtalte lyde.[2]

Hvert bogstav i alfabetet har sin specielle farve eller nuance – uanset om man inddeler alfabetet i tre, fire eller syv rækker på syv bogstaver hver eller niogfyrre. Kender man de alfabetiske bogstavers farver, og de tal, der svarer til de syv, samt de niogfyrre farver og nuancer på planernes og kræfternes skala og deres respektive orden på de syv planer, kan man lære kunsten at forbinde dem og skabe samspil. Men det er meget vanskeligt, for i alfabetet i sanskrit, senzar og andre esoteriske sprog er der et tal, en farve og en bestemt stavelse, som svarer til hvert enkelt bogstav. Det var også tilfældet med det gamle mosaiske hebraiske sprog. Men hvor mange kender disse sprog? Åndsvidenskaben oplyser, at senere i udviklingen vil disciple få oplysning om de tal og farver, der svarer til de latinske bogstaver (sådan som de udtales på latin – ikke på engelsk, skotsk eller irsk). Men menneskeheden er endnu ikke moden.

 

 

_________________________________

[1] Tattva (sanskrit) er spirituelt (dvs. indre) lys. Tattva er de linjer, der danner et atoms form, grundakserne for atomets vækst og aksernes vinkelforhold. En analogi er krystallernes akser.

[2] Jvf. Johannesevangeliet, 1,1 – "I begyndelsen var Ordet".

_________________________________

Artikel-Om-Mani-Padme-Hum-Erik-Ansvang
Download-fil: OM MANI PADME HUM - Erik Ansvang


Artikel-Om-Mani-Padme-Hum-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: OM MANI PADME HUM