Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LIVSVÆRDIER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Livsværdier-Geoffrey-Hodson

LIVSVÆRDIER (4 af 4)


Intet menneske kan beherske sit liv, før det behersker sig selv. Dette herredømme er uopnåeligt uden både viden om og uddybende oplevelse af årsagen til tanker, følelser og handlinger.

LIVSVÆRDIER (4 af 4)

Livsværdier

 

Livsværdier-05-Geoffrey-Hodson

 

o Evnen til at sprede de formørkende skyer er langt mindre værdifuldt end at sprede skyerne i sin egen mental-emotionelle natur og gøre de kræfter, som de var et uheldigt udtryk for, til en konstruktiv og målrettet kraft.

o Evnen til at flytte faste genstande ved hjælp af vilje-tanke har mindre værdi end at omsætte og sublimere den skabende energi, så seksualdriften bliver forvandlet til intellektuel og kulturel kraft.

o Evnen til at kontrollere resultater − f.eks. en ternings fald − har mindre værdi end gennem kærlige handlinger at modificere den modgang og de begrænsninger, der er resultatet af tidligere tiders disharmoniske handlinger – ikke som følge af tilfældighedernes spil, men i overensstemmelse med loven.

o Evnen til at overtale et andet menneske til at opfylde sine ønsker har mindre værdi end at lede de impulser, kræfter og drifter, som stort set udgør det dødelige personlige menneske, ind i konstruktive baner. Selvkontrol er meget mere værdifuld end evnen til at kontrollere andre mennesker.

o Udviklingen af psykiske evner som clairvoyance, forudviden eller tankelæsning har langt mindre værdi end den intuitive opfattelse, som åbenbarer sandheden om livets love, mennesker og alt, som er skabt. Alt dette vender det oplyste tankesind mod højere idealer.

Det er de virkelige værdier, og der er et presserende behov for, at de kommer til udtryk midt i den kaotiske forvirring, som nutidens vestlige psykologi har skabt gennem falske værdier, planløs søgen, teorier og uforståeligt fagsprog.

Intet menneske kan beherske sit liv, før det behersker sig selv − dvs. sine tanker, følelser og kroppens kræfter og tendenser. Dette herredømme er uopnåeligt uden både viden om og uddybende oplevelse af årsagen til tanker, følelser og handlinger − dvs. menneskets åndelige essens, udødelige individualitet og virkelige selv.

Dette faktum har dyb betydning for mennesket, hvis det vil opnå personlig lykke, harmoni og ligevægt og forvandle de modsætninger og konflikter, der opstår på grund af uvidenhed og tåbelighed. Det er muligt at forvandle dem uden denne viden, men resultaterne vil altid være midlertidige og den fred, der opnås, vil være ustabil.

 

Livsværdier-06-Geoffrey-Hodson

Artikel-Livsværdier-Geoffrey-Hodson
Download-fil: LIVSVÆRDIER - Geoffrey Hodson


Artikel-Livsværdier-Geoffrey-Hodson
Læsefil med vendbare sider: LIVSVÆRDIER