Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

2012 - OVERGANG ELLER UNDERGANG?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-2012-Overgang-eller-Undergang-Erik-Ansvang

2012 - OVERGANG ELLER UNDERGANG? (3 af 7)


Mayakalenderen udløber 21. december 2012. Det har medført mange skrækscenarier om Jordens undergang. Men er det en profeti om "verdens ende"?

2012 - OVERGANG ELLER UNDERGANG? (3 af 7)

Skæbneår

− ja men hvilken skæbne?

 

2012-Overgang-eller-Undergang-03-Erik-Ansvang

 

Nutidens astrologer mener også, at 2012 er et skæbneår, men deres forklaring er baseret på astrologiske/astronomiske observationer. Astrologerne forklarer skæbneåret med, at Uranus − som formidler 7. stråle for orden og nyorganisering og desuden styrer første indvielse og sakralchakraet − i perioden fra 2010-2013 er i kvadrat til Pluto, som er discipelskabets planet, sjælens modstander, tærskelens vogter samt repræsentant for personlighedens vilje og ubevidste motiver. Disse planeter i spænding har altid skabt store kollektive sociale, økonomiske og politiske omvæltninger − eksempelvis Reformationen, Den franske Revolution, Det tredje Rige og Ungdomsoprøret i 60’erne. Derfor er astrologerne meget opmærksomme, når Uranus og Pluto manifesterer sig i horoskopet.

Undergang eller overgang?

Forskere i mayakulturen er bestemt ikke enige med dommedagsprofeternes forestillinger om en undergang. De ser begivenheden som en markør for en overgang. Menneskehedens generelle frygt, usikkerhed og tendens til at dramatisere har tilsyneladende medført en forveksling af ordene "undergang" og "overgang". Mayaerne kalder nemlig selv dagen for "skabelsesdagen for en ny bevidsthed." Mayaerne taler altså ikke om død, men om en fødsel eller genfødsel − fødslen af en ny og højere bevidsthed. Mayaer kalder det desuden "de sidste dage" eller "slutningen af ​​tid" − vel at mærke som menneskeheden kender den. Der er ikke tale om "verdens ende".

Artikel-2012-Overgang-eller-Undergang-Erik-Ansvang
Download-fil: 2012 - OVERGANG ELLER UNDERGANG? - Erik Ansvang


Artikel-2012-Overgang-eller-Undergang-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: 2012 - OVERGANG ELLER UNDERGANG?