Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

2012 - OVERGANG ELLER UNDERGANG?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-2012-Overgang-eller-Undergang-Erik-Ansvang

2012 - OVERGANG ELLER UNDERGANG? (2 af 7)


Mayakalenderen udløber 21. december 2012. Det har medført mange skrækscenarier om Jordens undergang. Men er det en profeti om "verdens ende"?

2012 - OVERGANG ELLER UNDERGANG? (2 af 7)

Mayakalenderen

 

Mayafolket, der levede i Mellemamerika, var eksperter i tidsberegninger, og det giver naturligvis deres forudsigelser større troværdighed − forudsat at man er i stand til at forstå både mayaerne tankegang og deres kalendere. Kalendere? Ja − der findes nemlig flere mayakalendere. De fungerer i et intelligent samspil, og alle kalendere mødes på samme udløbsdato. Spørgsmålet er hvilken?

Man får nemt det indryk, at mayakalenderens udløbsdato kan aflæses i mayakalenderen på samme måde, som når man slår op på den sidste side i sin egen kalender, og her er der ingen tvivl om, at den 31. december er udløbsdato. Så nemt er det ikke med mayakalenderne. Det er arkæologerne, der har udregnet og fastsat slutdatoen til den 21. december 2012, men flere mayaeksperter er uenige med arkæologerne. Ifølge mayaeksperterne er den korrekte udløbsdato den 28. oktober 2011. Og eksperterne får opbakning af Don Alejandro Oxlaj, som er formand for det nuværende Mayaernes Ældreråd. Den 28. oktober 2011 skulle derfor være den rigtige udløbsdato. Hvis det er sandt, kan man roligt konstatere, at der ikke var tale om Jordens undergang, for "faren" er for længst drevet over.

 

2012-Overgang-eller-Undergang-02-Erik-Ansvang

 

Udløbsdatoen i mayakalenderen imidlertid være noget særligt, for det var ikke kun mayaerne, der betragtede dette tidspunkt som skelsættende for planeten, menneskeheden og livet på Jorden. Hopierne har også 2012 som året for en stor begivenhed. De forudsiger en renselsesperiode på 25 år, hvor den fjerde verden slutter og den femte fødes. Maorierne sige, at i 2012 opløses sløret, og der vil ske en sammensmeltning af den fysiske og den åndelige verden. Zuluerne siger, at efter 2012 vil hele verden vil blive vendt op og ned. Hinduerne mener, at "kali-yugaen" eller “jernalderen” – som er den nuværende tidsalder, der også kaldes "den sorte tidsalder", hvor åndeligheden er på sit laveste punkt, og de materialistiske interesser dominerer − er tiden, hvor Kalki-avataren (verdenslæreren) vil komme. Inkaerne kalder det "året, hvor mennesket møder sig selv". Aztekerne siger, at det er året for transformation og skabelse af en ny race. Pueblo-indianerne mener, at året repræsenterer tilsynekomsten af "den femte verden". Og cherokesernes kalender slutter på samme tid som mayaernes − osv. Så mange sammenfald kan ikke bortforklares som tilfældigheder.

Artikel-2012-Overgang-eller-Undergang-Erik-Ansvang
Download-fil: 2012 - OVERGANG ELLER UNDERGANG? - Erik Ansvang


Artikel-2012-Overgang-eller-Undergang-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: 2012 - OVERGANG ELLER UNDERGANG?