Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MENNESKE KEND DIG SELV - 05 - CHAKRAER OG CENTRE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Menneske-kend-dig-selv-Artikelserie-Erik-Ansvang

MENNESKE KEND DIG SELV - 05 - CHAKRAER OG CENTRE (4 af 9)


Chakraer og centre er ikke det samme. Et chakra sidder foran på kroppen, mens centret sidder bag rygsøjlen.

MENNESKE KEND DIG SELV - 05 - CHAKRAER OG CENTRE (4 af 9)

Bevidsthedsformidling

 

Det er nu tanken at studere bevidsthedsformidlingen i mennesket, og studiet begynder nedefra med rodcentret, som er depotet for kundalinikraften. Åndsvidenskaben kalder denne kraft for en ”elektrisk væske” – altså en elektrisk energi, der flyder som en væske. Den flyder langs rygsøjlen, men der er ikke tale om en kundalinirejsning. Kundaliniilden flyder i en spiralbevægelse fra centrene i ryggen ud på forsiden af kroppen til overfladen af den æteriske ”hud”. På overfladen møder den livsenergien, der roterer den modsatte vej. Når de to modsatrettede rotationer møders, dannes der bølgebevægelser. Denne bølgebevægelse kaldes et chakra.

 

Menneske-kend-dig-selv-05-10-

Chakraernes bevægelse

PLANCHE-14-MENNESKE-KEND-DIG-SELV

Planchen kan forstørres ved at klikke på linket herover.

 

Bølgebevægelserne danner et energimønster, der minder om egerne i et hjul, og derfor kaldes det roterende energimønster for et ”chakra”, som på sanskrit betyder ”hjul”. Bølgemønsteret kan også minde om blomster med kronblade, og derfor kaldes chakraerne også ”lotusblomster”. Bølgerne er i virkeligheden frekvensmønstre, og det er de forskellige frekvenser, der er årsag til, at de syv chakraer danner forskelligt antal bølger.

Chakraerne er tilknyttet forskellige organer, som tilføres energi fra om­rådets chakra. Og det er kundalinikraftens primære funktion i et almin­deligt menneske.

Forbinder fysisk og psykisk bevidsthed

Æterlegemets vigtigste funktion er at forbinde fysisk og psykisk bevidsthed. Funktionen ses tydeligt hos et menneske i narkose. Narkose driver æterlegemet op gennem hovedet og ud af den fysiske krop. Forbindelsen mellem den fysiske krop og æterlegemet afbrydes. Lægerne kan nu frit skære i den fysiske krop, uden at patienten føler smerte. Følelser opstår nemlig ikke i nerverne, men i et indre legeme, som nu er uden forbindelse til den fysiske krop.

Konklusionen er, at mennesket intet føler ved hjælp af nervesystemet. Impulserne strømmer fra de indre legemer ind i æterlegemet og via centrene ind i det fysiske nervesystem. Nerverne opfanger blot impulser fra en dybere instans og sender dem videre til hjernen, der registrerer dem som smerte. Det gør derfor aldrig ondt i kroppen. Smerten opstår i følelseslegemet – astrallegemet.

Forbundet med hormonproducerende kirtler

Hvert center er forbundet med et større nerveområde og en endokrin eller hormonproducerende kirtel. De hormonproducerende kirtler sti­mu­le­res af impulserne fra chakraerne og udskiller et hormon til blodbanen. På denne måde bringer hormonerne bevidsthed rundt i det fysiske legeme.

Centrene har på denne måde en dobbelt funktion:

  1. Den fysiologiske funktion – hvor prana-distributionen påvirker og styrer organfunktionerne.
  2. Den psykiske funktion – der påvirker og styrer bevidstheden.

 

Menneske-kend-dig-selv-05-artikel-11

Artikel-Menneske-kend-dig-selv-05-Erik-Ansvang
Download-fil: MENNESKE KEND DIG SELV 05 - Erik Ansvang


Artikel-Menneske-kend-dig-selv-05-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MENNESKE KEND DIG SELV 05