Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SUBLIMERING AF SEKSUALENERGIEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Sublimering-af-seksualenergi-Alice-Bailey

SUBLIMERING AF SEKSUALENERGIEN (8 af 13)


Når erkendelsen af seksualitetens plads i livet er parallel med tankens koncentration, bliver halscentret magnetisk og løfter sakralcentrets energier.

SUBLIMERING AF SEKSUALENERGIEN (8 af 13)

Forening med det guddommelige

 

Man kan finde disse og mange andre frastødende eksempler på seksuallivets psykologi blandet op med en ægte esoterisk stræben og dyb længsel efter forening med det guddommelige. Årsagen til alt dette findes i sublimeringsstadiet. De lavere energier gennemgår to sublimeringsstadier: Først til solar plexus centret og derfra videre til halscentret. Halscentret er endnu ikke tilstrækkeligt aktivt til at optage og udnytte sakralenergierne. De bremses i nogle tilfælde på vejen opad og holdes midlertidigt tilbage i hjertecentret. Det skaber seksuelle drifter, (nogle gange ledsaget af tydelige fysiske seksuelle reaktioner), religiøs erotik og en generel usund livsholdning, der strækker sig fra omfattende seksuel udfoldelse til fanatisk afholdenhed. Den ene yderlighed er lige så uheldig som den anden, og begge yderligheder skaber meget ulyksalige resultater. Ofte vil der − navnlig hvis det drejer sig om en mand − være tale om overdreven seksuel udfoldelse, forskellige perversioner eller regulær homoseksualitet. For kvinders vedkommende, kan der være meget uro i solar plexus centret (i stedet for i sakralcentret), og det vil skabe mavelidelser og usunde forestillinger, der strækker sig lige fra små hemmelige lyster til udtalte former for seksuelt vanvid − ofte med stærk forkærlighed for det religiøse.

 

Sublimering-af-seksualenergi-13-Alice-Bailey

 

Her er det vigtigt at understrege, at i dette tilfælde er der afgjort tale om abnormiteter. Derfor er det nødvendigt at påpege noget ubehageligt. Hvis esoterikerens tankeliv i de tidlige stadier af udviklingen blev hjulpet af rigtig vejledning, og man havde givet en klar og åbenhjertig beskrivelse af processen, ville man have afværget vanskeligheder på et senere tidspunkt. De tidligere stadier kan sammenlignes med den interesse, som ungdommen viser for både seksualitet og for religion. I denne udviklingsperiode er seksualitet og religiøse doktriner nært forbundet. Hvis den rigtige opdragelse og uddannelse blev givet til de unge på dette tidspunkt, ville bestemte uheldige tendenser − der nu er helt almindelige − aldrig være blevet til vaner og vanetænkning, sådan som det er nu.

Artikel-Sublimering-af-seksualenergi-Alice-Bailey
Download-fil: SUBLIMERING AF SEKSUALENERGIEN - Alice A. Bailey


Artikel-Sublimering-af-seksualenergi-Alice-Bailey
Læsefil med vendbare sider: SUBLIMERING AF SEKSUALENERGIEN